zaterdag 13 juli 2024 om 07:00

Arthur van Dongen evalueerde misgelopen gele trui Roglic in 2020: “Hele dag liepen we achter feiten aan”

Video Arthur van Dongen spreekt in de Barbershop van Alpecin uitgebreid over het mislopen van de gele trui met Primož Roglič op de voorlaatste dag van de Tour de France van 2020. “Die dag liepen we de hele dag achter de feiten aan”, geeft de ploegleider van het huidige Visma | Lease a Bike aan.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dat is het mooie van topsport, het blijven gewoon mensen”, begint Van Dongen. “En Primož was op die dag niet op zijn best. Hij was wel goed, maar niet goed genoeg en tuurlijk hebben we daaruit geleerd, maar ze moeten het natuurlijk wel gewoon kunnen die renners. Zo simpel blijft het.”

Ondanks dat de vorm van de renner de voornaamste rol speelt bij de verklaring voor een mindere prestatie, evalueerde de ploeg na afloop van de tijdrit meer dan enkel de kwaliteit van Roglič. “Organisatorisch reden we de hele dag achter de feiten aan. Dat is geen verwijt, maar een constatering”, geeft Van Dongen aan.

Roglic verloor het geel in de tijdrit naar La Planche des Belles Filles – foto: Cor Vos

“Dat was in ieder geval geen al te beste voorbereiding gedurende de dag, dus daar hebben we wel bepaalde dingen uit geleerd”, concludeert de ploegleider van Visma | Lease a Bike. “Maar ik denk ook gewoon dat Primož gewoon op was. De dag ervoor had hij ook al niet meer zijn allerbeste dag. Dat is geen schande, maar wel heel jammer”, sluit Van Dongen af.

In het interview sprak Van Dongen ook over aanloop naar de Tour de France 2024. Door een seizoen vol pechgevallen, moest de ploeg vaak andere keuzes en nieuwe plannen maken. Kijk en luister naar het gehele verhaal van de ploegleider in de YouTube video op het kanaal van WielerFlits.

Alpecin x WielerFlits

Iedere dag tijdens de Tour de France publiceren we in samenwerking met Alpecin een openhartig gesprek vanuit de kappersstoel. In deze serie nemen (oud-)wielrenners plaats in de mobiele barbershop van Alpecin Grey Attack om te praten over hun leven op en naast de fiets, en natuurlijk over de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.