zondag 14 juli 2024 om 17:49

Arthur van Dongen ondanks tijdverlies vooral heel trots op hele ploeg: “Leggen ons er nog niet bij neer”

Video Arthur van Dongen kijkt met trots terug op de vijftiende rit in de Tour de France. De Nederlandse ploegleider van Visma | Lease a Bike zag zijn ploeg perfect werk leveren, maar zag ook een ontketende Tadej Pogacar. “We leggen ons er niet bij neer, we hebben nog een week te gaan”, zegt hij voor de camera van WielerFlits

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De ploeg heeft fantastisch gereden”, opende Van Dongen het interview. “We hebben alles kapotgereden, op één man na. En die man is duidelijk sterker op dit moment. Het was vandaag niet alles of niets. We hadden een duidelijk plan, dat we ook al een tijd hadden. Nogmaals, ze hebben fantastisch gereden. Iedereen is gekraakt, buiten Tadej.”

“We hebben de hele dag de koers hardgemaakt, dat zie je ook aan de grote verschillen. Er werden op de slotklim ook meteen mannen overboord gegooid uit de top-1o van het algemeen het klassement”, is Van Dongen vol trots over het werk van onder meer Wilco Kelderman en Matteo Jorgenson.

Jonas Vingegaard volgt na twee weken op meer dan drie minuten van Tadej Pogacar. Is de strijd gestreden? “We leggen ons er niet bij neer, we hebben nog een week te gaan. Het wordt wel steeds moeilijker als je tijd verliest. We moeten dus reëel zijn en kijken waar er kansen liggen. Volgende week zullen dat de laatste drie dagen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.