Aru dient klacht in tegen Henderson na dopingtweets
foto: Sirotti
maandag 18 mei 2015 om 17:11

Aru dient klacht in tegen Henderson na dopingtweets

Het management van Fabio Aru heeft een aanklacht ingediend tegen Gregory Henderson vanwege zijn tweets. Henderson suggereerde eind april dat Aru doping gebruikt.

De Italiaan had zich wegens ziekte afgemeld voor de Ronde van Trentino, “Treurig om te zien dat Aru ‘ziek’ is”, twitterde Henderson. “Vriend, zorg er voor dat je ‘gezond’ terugkeert in de sport. Dat wil zeggen: clean! Of blijf anders weg.” De tweet van Henderson leidde tot de nodige ophef, waarna excuses snel volgde. “Als je ziek bent, ben je ziek. Te snel conclusies trekken helpt niemand. Mijn fout, Fabio. Ik had mijn mond dicht moeten houden. Mijn oprechte excuses.”

Manager Alex Carera liet weten met excuses geen genoegen te nemen. Dat lijkt hij nu daadwerkelijk te hebben gedaan door een klacht in te dienen. “Wij hebben de klacht ingediend om de goede naam en reputatie van Aru en zijn team te verdedigen”, schrijft Carera en advocaat Giuseppe Napoleone in persbericht waaruit Sportwereld citeert. De procedure kent zowel een burgerlijke, als een strafrechtelijke tak. Astana, de ploeg van Aru steunt de klacht.

RIDE Magazine
183 Reacties
1 6 7 8
19-05-2015 11:03
n
19-05-2015 11:33
Wat mij betreft geldt voor wielrenners een omgekeerde bewijslast en zeker voor klassementsrenners. Laat Aru maar eens bewijzen dat hij zonder doping rijdt.
19-05-2015 13:12
@pedro:
Helemaal mee eens. Dat zou alleen moeten gelden voor wielrenners die opvallend presteren. Ik vind het overigens wel opvallend dat iedereen negatief is over Astana...,maar als er vraagtekens worden geplaatst bij Valverde, Quintana en Movistar..dan kun je je hier beter uit de voeten maken......
19-05-2015 14:39
In wielrennen gebeurt nu eenmaal veel, niet alleen doping.
Ik heb een tijdje geleden verwezen naar de Tdf etappe overwinning van Lars Boom, die toen al wist dat hij naar notabene Astana zou gaan. Zijn mede vluchters in dat tenue legden hem geen strobreed in de weg.
Mijn suggestie leverde nog net geen doodsbedreigingen op.
En wees eerlijk, Gesink won de ronde van Californie toen Rabobank toevallig hoofdsponsor was, nu komt hij niet meer in de buurt.
Dezelfde Gesink reed een fantastisch TdF, samen met Menchov en Kruijswijk volgde tijdens de Giro 2011, Contador ogenschijnlijk moeiteloos in de zwaarste bergetappes.

Off-topic? Zeker, net als de meeste reacties hier!

19-05-2015 15:11
Bij aru heb ik altijd vraagtekens. Ook al is het een wonder talent, hij blijft smijten met zijn krachten en waar anderen dat terugbetalen, aru niet. Hij was ziek en moest wedstrijden laten lopen en was kilos kwijt. Dat is nog maar kort voor de giro. Maar vanaf de eerste dag in de giro is daar niets van te merken. Op die leeftijd..... Er zijn er al veel ziek geweest en kijk eens hoeveel achterstand zij in hun programma en vorm daarvan kregen... Henderson flapte het er zomaar uit....maar wie weet....waar rook is....
19-05-2015 15:16
Het is natuurlijk niet slim van Henderson om zoiets te zeggen als je geen bewijzen hebt. Het is logisch dat Aru en Astana dan boos zijn, dat zou iedereen zijn. Maar had het dan gewoon uitgepraat of de ploegen hadden even contact moeten opnemen met elkaar. Dan was het klaar geweest, maar nu blijft het Aru juist achtervolgen. Zijn ze nu zo dom dat ze dat niet snappen of zijn ze zo erg uit op geld.
19-05-2015 15:47
Iedereen is inderdaad onschuldig tot het tegendeel is bewezen en je kunt iemand niet maar zo beschuldigen in een tweet. Tot zover het politiek correcte deel.
Er zijn de afgelopen jaren veel renners geweest die soms vanuit het niets ineens bovennatuurlijke prestaties leverden. Bijvoorbeeld een Ricardo Ricco. Diezelfde vieze smaak kreeg ik vorig jaar ook meteen in de mond bij Aru en onze Poolse klimgeit van Tinkoff... Misschien had Henderson de tweet niet moeten plaatsen, maar het gaf mij wel een "zie je wel" gevoel.
19-05-2015 22:33
http://cyclingtips.com.au/2015/05/the-secret-pro-aru-vs-henderson-the-giro-and-more/
1 6 7 8

Om te reageren moet je ingelogd zijn.