Arvid de Kleijn trekt topvorm door met winst in GP d'Isbergues
foto: Cor Vos
zondag 15 september 2024 om 16:36

Arvid de Kleijn trekt topvorm door met winst in GP d'Isbergues

Arvid de Kleijn heeft de GP d’Isbergues 2024 gewonnen. Na bijna 200 kilometer draaide de koers, zoals verwacht, uit op een massasprint waarin de Nederlandse sprinter van Tudor de snelste bleek. Vorige week won hij ook al de GP de Fourmies. Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty) eindigde zondag als derde, net achter Laurence Pithie (Groupama-FDJ).

De Grand Prix d’Isbergues is al jarenlang een Franse eendagskoers waar de sterke sprinters zich kunnen uitleven. Dat Arnaud Démare met drie overwinningen mede-recordhouder is, zegt al genoeg. Andere recente winnaars waren Nacer Bouhanni, Elia Viviani en Mads Pedersen, maar ook heuvelspecialisten als Philippe Gilbert en Benoît Cosnefroy wonnen er recent. Het 198 kilometer lange rondje kende een listige heuvelzone in het middenstuk, maar daarna een nagenoeg vlakke finale in Isbergues.

Een kopgroep wist maar niet weg te rijden in de eerste uren van de GP d’Isbergues. Dat was in het voordeel van veel interessante sprinters die op de startlijst stonden. Arvid de Kleijn was na zijn zege in de GP de Fourmies vorige week misschien wel de topfavoriet, maar dan moest hij zien af te rekenen met onder meer Gerben Thijssen, Paul Penhoët, Ethan Vernon, Luca Mozzato, Giacomo Nizzolo en Milan Fretin.

Ongeveer 80 kilometer voor de meet ontstond er toch een kopgroep: Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt) schoof mee in een vlucht van zes met onder meer Jasper De Buyst (Lotto Dstny), Kenny Molly (Van Rysel-Roubaix) en Luca De Meester (Bingoal WB). Meer dan twee minuten voorsprong kreeg die groep niet van onder meer Intermarché-Wanty en Q36.5.

In de laatste lokale ronde van tien kilometer werden de vluchters gegrepen, behalve De Buyst. De Vlaming kon een massasprint echter niet voorkomen, want ook hij werd in de laatste drie kilometer gegrepen. In de massasprint die volgde toonde De Kleijn met de Tudor-trein over de snelste benen te beschikken. Hij kreeg Laurence Pithie en Gerben Thijssen mee het eindpodium op.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.