Arvid de Kleijn was gebrand op zege in GP de Fourmies: “Wilde zó graag laten zien dat wij dit goed kunnen”
foto: Cor Vos
zondag 8 september 2024 om 17:17

Arvid de Kleijn was gebrand op zege in GP de Fourmies: “Wilde zó graag laten zien dat wij dit goed kunnen”

Een jubelstemming van jewelste bij de Nederlanders van Tudor Pro Cycling na de zege van Arvid de Kleijn in de GP de Fourmies 2024. Er ging voor de camera luid gejuich op na de finish en in het flashinterview deed een zichtbaar dolgelukkige winnaar er nog een schepje bovenop: “Het is echt insane wat we hier met de ploeg doen, ik ben hier superblij mee!”

Een massasprint in de GP de Fourmies is normaal een één-tweetje, maar zondag was dat absoluut niet het geval. Er werd in de finale slag om slinger gedemarreerd, maar in de slotkilometer kregen de sprinttreintjes het toch op de rails. “Wat we moet de ploeg laten zien is echt insane, echt gestoord. We zaten in de laatste kilometers wat ver, maar we bleven kalm. Op het goede moment schoven we op links naar voren, om vervolgens onze eigen sprint te rijden”, ziet de sprinter.

Sebastian Kolze Changizi bracht ons daar en daarna nam Rick Pluimers het over”, legt De Kleijn uit. “Hij zette ons af op vijfhonderd meter voor de finish. Toen had ik Maikel Zijlaard nog en dan weet ik dat hij een heel goede lead out kan doen. Dat deed Maikel vervolgens ook, maar dan moet ik het nog wel af kunnen maken. Dat kon ik, gelukkig!” Een mooie opsteker voor De Kleijn, die vanaf medio april bijna vier maanden aan de kant stond met een knieblessure.

Zware koers en nieuwe poging
De Kleijn had het onderweg dan ook niet makkelijk. “Het was een heel zware koers met veel aanvallen. Dat maakte het haast niet te controleren, maar we bleven desondanks rustig. Heel de dag bleef onze ‘Nederlandse ploeg met één Deen’ samen”, lacht De Kleijn, die ook Pluimers (eveneens knieblessure) en Zijlaard (gebroken elleboog) lang buitenspel zag staan de afgelopen maanden. “We hebben lang niet samen gekoerst, maar ik wilde heel graag laten zien dat wij dit heel goed kunnen.”

“Ik ben hier dus superblij mee!”, jubelt de winnaar na afloop, die superlatieven tekort kwam voor zijn ploegmaats. “Mijn volgende wedstrijd is de Grand Prix d’Isbergues van volgende week zondag, dan gaan we het weer proberen om dit succes te evenaren”, grijnst hij. Eerder dit jaar was De Kleijn met zijn Nederlandse sprinttrein ook al goed bezig in de UAE Tour en won hij een rit in Parijs-Nice, zijn grootste zege tot nu toe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.