Assistent Serge Pauwels wil Sven Vanthourenhout opvolgen als Belgisch bondscoach
Foto: Cor Vos
zaterdag 21 september 2024 om 10:42

Assistent Serge Pauwels wil Sven Vanthourenhout opvolgen als Belgisch bondscoach

Sven Vanthourenhout zal in Zürich zijn laatste wereldkampioenschap als bondscoach afwerken, maar achter de schermen wordt er al volop gewerkt aan een opvolger van de succesbondscoach. Serge Pauwels ging bijvoorbeeld al in gesprek met Belgian Cycling.

Pauwels is dan ook geen onbekende bij de Belgische wielerbond. Momenteel is hij al aan de slag bij het bedrijf, in de hoedanigheid van bondscoach bij de junioren en als assistent van Vanthourenhout bij de beloften en profs.

Zelf steekt de ex-renner zijn ambities dan ook niet onder stoelen of banken. Op het EK in Hasselt ging hij zelfs in gesprek met Belgian Cycling over een mogelijke functie als bondscoach bij de profs. “Het was een goed gesprek. Ik denk dat het logisch is dat zij in zekere zin eerst met mij willen praten. Ik heb mijn eigen ambitie kunnen uitspreken, maar er is nog niets beslist”, laat Pauwels aan Sporza weten.

“Ik heb al een viertal jaar kunnen meelopen met Sven en ik heb veel jeugdrenners zien passeren. Veel gasten zijn nu al toppers bij de profs. We zien dus wel wat het wordt, maar ik zou het graag doen”, aldus Pauwels.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.