Australië pakt goud bij Mixed Team Relay na zinderende ontknoping: “Zijn nog in shock”
foto: Cor Vos
woensdag 25 september 2024 om 17:42

Australië pakt goud bij Mixed Team Relay na zinderende ontknoping: “Zijn nog in shock”

Op het wereldkampioenschap Mixed Team Relay heeft Australië de gouden medaille veroverd. Bij de mannen waren het de Australiërs zelf die de snelste tijd neerzetten. De Australische vrouwen zagen Duitsland heel dichtbij komen, maar wisten met een sterke slot de concurrent 0.85 seconden achter zich te houden. “Ik ben een beetje hebberig”, lachte Grace Brown na haar tweede gouden medaille van dit WK.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Na een individuele zege in de tijdrit is het nu ook goud voor Grace Brown in de Mixed Team Relay. De 32-jarige renster is duidelijk in goede vorm en reed samen met Brodie Chapman en Ruby Roseman-Gannon naar de regenboogtrui.  “Ik ben een beetje hebberig”, lacht Brown na Mixed Team Relay. “Ik wil nog paar regenboogtruien erbij. Het is mooi om met de hele aussie crew te winnen.”

Ook Michael Matthews maakte deel uit van de winnende formatie. Samen met Jay Vine en Ben O’Connor snelde hij naar de snelste tijd van de mannen. “Het was een lastige dag. Door Jay had ik het direct al moeilijk. We trapten op de eerste klim 650 watts van onder tot boven. Ook was er weinig kans om te herstellen. We moesten goed samen blijven en de snelheid zo hoog mogelijk houden.”

“We kwamen door met de snelste tijd, dus dat gaf ons een erg goed gevoel”, gaat Matthews verder. “En we wisten natuurlijk dat er een sterk vrouwenteam zou volgen om het af te maken. We kwamen hier met vertrouwen, maar je weet het natuurlijk nooit. Het voelt nog een beetje als een shock nu, Zodra het is ingedaald, gaan we er meer van genieten.”

Uiteindelijk hielden de Australische vrouwen slechts 0.85 seconden over aan de meet. Gevraagd naar wat uiteindelijk het verschil maakte, blijft Brown bescheiden. “Als het zo dichtbij is, zijn er zoveel momenten op het parcours dat je een beetje tijd kan winnen en verliezen. Het is dus moeilijk om te zeggen wat de doorslag gaf.” Voor Matthews is het echter duidelijk. Lachend wijst hij met zijn duim naar de wereldkampioene tijdrijden naast zich.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.