Auwtsch, vermoeide Ethan Hayter glijdt van zijn zadel en komt vol op bovenbuis terecht
foto: Cor Vos
woensdag 7 augustus 2024 om 19:48

Auwtsch, vermoeide Ethan Hayter glijdt van zijn zadel en komt vol op bovenbuis terecht

Ethan Hayter kroop door het oog van de naald in de finale van de ploegenachtervolging tijdens de Olympische Spelen van Parijs. In de laatste ronde gleed de 25-jarige Brit van zijn zadel en kwam boven op de bovenbuis van zijn fiets terecht. Ongelooflijk genoeg kon hij overeind blijven.

De finale tussen Australië en Groot-Brittannië ging lang gelijk op, maar tegen het einde van de wedstrijd over vier kilometer werd duidelijk dat het balletje de kant van Australië op zou rollen. De Britten kregen in de laatste ronde bovendien de schrik van hun leven toen Ethan Hayter van zijn zadel schoof en op de buis van zijn fiets terechtkwam. Voor de renner van INEOS Grenadiers was het zaak om zo snel mogelijk zijn fiets weer onder controle te krijgen.

En dat lukte wonderlijk genoeg. Na afloop verklaarde hij zijn bijna-ongeluk in gesprek met de BBC. Al op vijf ronden voor het einde voelde hij de vermoeidheid in zijn lichaam. “Ik had gewoon te veel gegeven”, vertelde de viervoudige wereldkampioen. “Mijn hele lichaam werd zwak en ik kon mezelf bijna niet meer op de fiets houden. Het is gênant om dat te zeggen. Sorry aan de andere jongens. We hebben alles gegeven en daar kunnen we trots op zijn, dat is wat telt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.