Bakelants heeft bedenkingen bij Tourploeg rond Evenepoel: “Valt of staat met Landa”
Landa, met in zijn wiel geletruidrager Evenepoel - foto: Cor Vos
woensdag 26 juni 2024 om 08:45

Bakelants heeft bedenkingen bij Tourploeg rond Evenepoel: “Valt of staat met Landa”

Remco Evenepoel weet wie zijn helpers zullen zijn tijdens de komende Ronde van Frankrijk. De 24-jarige Belg zal bij zijn debuut in de Tour bijgestaan worden door onder meer klimmers Mikel LandaIlan Van Wilder en Jan Hirt. Jan Bakelants heeft zijn bedenkingen bij de sterkte van de Tourploeg van Soudal Quick-Step.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Als analist voor Het Laatste Nieuws laat Bakelants zijn licht schijnen op de komende Ronde van Frankrijk. De oud-renner staat onder meer stil bij de Tourkern van Soudal Quick-Step, de ploeg van de Belgische rondehoop Remco Evenepoel. De debutant kan de komende weken rekenen op steun van de eerder genoemde Landa, Van Wilder en Hirt, maar ook Louis Vervaeke, Yves Lampaert, Gianni Moscon en Casper Pedersen.

Bakelants ziet ‘opvallende’ afwezige
“Wat mij meteen opvalt, is dat Kasper Asgreen er niet bij is”, steekt Bakelants van wal. “Ik schat Asgreen hoog in. Vorig jaar won hij een rit in de Tour. Ik denk dat hij in deze Ronde van Frankrijk in bepaalde ritten ook nog wel zijn stempel had kunnen drukken. Des te opvallender is het feit dat Gianni Moscon wél de selectie heeft gehaald. Dat is knap voor Moscon. Maar ik vind niet dat hij potten breekt. Een Tourselectie is echt een godsgeschenk voor die man.”

“Het was wellicht geen gemakkelijke keuze. Bij Soudal Quick-Step hebben ze geen renners op overschot, of renners die op dit moment hun topconditie bewijzen. Het is overduidelijk alles voor Remco Evenepoel. En gelukkig is Mikel Landa daar. Maar je kunt veilig stellen dat dit niet de ploeg is die Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar rond zich zullen hebben”, is Bakelants van mening.

Onmisbare Landa
“Als die ploegen in een etappe die overladen is met cols heel vroeg al een bom smijten, dan zou het goed kunnen dat Remco Evenepoel daar voor de rest van de dag zit met alleen nog Mikel Landa bij zich. Dat hoop ik dan voor Remco, dat Landa zijn beste benen bij heeft in Frankrijk. De Tour van Evenepoel valt of staat met het goed presteren van Mikel Landa.”

“Het zou een ramp zijn mocht die in week één tegen de grond liggen en niet zijn optimale niveau halen. Als Ayuso en Almeida op kop rijden of als Laurens De Plus echt doortrekt – zoals hij in de Dauphiné deed – en Landa geeft niet thuis, dan zit Remco op de voorlaatste col alleen. En moet hij zelf zijn bidons ophalen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.