Bakelants ziet geen reden om te twijfelen aan Pogacar: “Zijn prestaties zijn zo constant”
foto: Cor Vos
maandag 15 juli 2024 om 19:25

Bakelants ziet geen reden om te twijfelen aan Pogacar: “Zijn prestaties zijn zo constant”

Tadej Pogacar heeft de Tour de France na twee weken volledig in zijn greep. De Sloveen wist de voorbije dagen op een bijna ongeziene manier uit te halen in de Pyreneeën. Op weg naar Pla d’Adet en Plateau de Beille sneuvelden er weer de nodige klimrecords. Opvallend? Jan Bakelants ziet geen reden om te twijfelen aan de man in het geel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Natuurlijk blijft het moeilijk om vandaag te vergelijken met de periode-Merckx, maar wat Pogacar doet, is toch fenomenaal. Bijna vier minuten sneller omhoog op Plateau de Beille dan het record van Marco Pantani uit 1998”, schetst Bakelants in zijn column voor Het Laatste Nieuws. “Ik ben niet blind voor de technologische revolutie die sindsdien heeft plaatsgevonden – de fietsen van vandaag zijn zoveel beter – maar ik vergeet ook niet op welke brandstof Pantani toen reed.”

“Dan ben ik zeer onder de indruk van Pogacar. Moet ik twijfelen aan de brandstof waarop Pogacar rijdt? Ik heb daar geen reden voor. Zijn prestaties zijn zo constant: het hele jaar door en al zijn hele carrière. Ik ken geen enkel dopingproduct dat dit kan. Ik zie vooral verschillen met de aanpak van Lance Armstrong destijds: die was in aanloopwedstrijden niet de renner die hij in de Tour was.”

“Bij Pogacar is er geen alarmbel die afgaat”
“In de Dauphiné was hij (doelt op Armstrong, red.) goed, maar in de Tour zelf was hij outstanding. Dat scheelde nog twintig procent, door zijn specifieke ‘voorbereiding’. Bij Pogacar is er geen alarmbel die afgaat, hij is overal de beste. Ook in de Strade Bianche, ook in de Ronde van Catalonië, ook in de Giro.”

“Dat geldt ook voor Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel. Als Vingegaard meedoet aan Tirreno-Adriatico is hij daar ook met voorsprong de beste. Als Evenepoel de Ronde van de Algarve of Parijs-Nice rijdt, is dat ook om te winnen. Als die mannen ergens te pakken zijn, is dat bijna altijd omdat er iets is misgelopen in de voorbereiding: omdat ze zijn gevallen of omdat ze ziek zijn geweest.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.