Ballan kreeg CERA aangeboden
maandag 24 augustus 2009 om 16:49

Ballan kreeg CERA aangeboden

Alessandro Ballan heeft tegenover de onderzoekscommissie die zich bezighoudt met de dopingzaak Via Col verklaard dat hij CERA aangeboden heeft gekregen van een amateur wielrenner. De wereldkampioen zegt dat hij het toen geweigerd heeft. De Via Col dopingzaak draait om de verklaringen van de Italiaanse wielrenner Emanuele Sella, die vorig jaar werd betrapt op het gebruik van CERA.

De handelaar in de zaak is Sella’s ex-ploegmaat Matteo Priamo samen met zijn vriend en amateurwielrenner Paolo Bonin. Diezelfde Bonin bood Ballan CERA aan toen de wereldkampioen op bezoek was bij Matteo Tosatto (Quick Step). “Ik belde aan bij Tosatto, toen Bonin me benaderde en vroeg of ik CERA wilde. Ik heb het afgeslagen”, aldus Ballan tegen La Repubblica. Die krant meldde ook dat Bonin ampullen kocht voor 350 euro en ze uiteindelijk voor het dubbele bedrag weer verkocht.

In de Via Col zaak staan 10 renners en vijf doctoren onder verdenking, waaronder de al geschorste Italiaanse kampioen bij de junioren Andrea Zordan. Naast Ballan werd ook Filippo Pozzato als getuige verhoord. De Italiaan van Katusha liet weten dat hij Bonin kende en ook wel eens met hem trainde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.