Bardet: “Ik was bang om uitgefloten te worden”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 22 juli 2019 om 15:45

Bardet: “Ik was bang om uitgefloten te worden”

Romain Bardet was bang dat hij door de toeschouwers van de Tour de France uitgefloten zou worden. Dat zei de tegenvallende kopman van AG2R La Mondiale op de rustdag tegen Le Parisien. “Om te horen dat ze van mij houden heeft mij goed gedaan. Dat heeft mij echt geholpen”, zegt Bardet.

Bardet stortte in de Pyreneeën helemaal in. Inmiddels staat hij in het klassement op bijna een half uur van de gele trui Julian Alaphilippe. “Ik wil niet opgezadeld blijven zitten met mijn vragen. Ik denk nu alleen maar aan zaterdag, om te finishen in Val Thorens”, aldus de Fransman, die zegt compleet leeg te zijn.

“Daarna zal ik medisch getest worden, omdat het niet normaal is dat ik nu zo rijd. Ik kan mijn hoofd niet in het zand steken. Dit is een mislukte Tour en dat moet je analyseren.”

Pinot als Tourwinnaar
Bardet zoekt naar oplossingen om volgend jaar beter voor de dag te komen. “Er is veel misgegaan in mijn benadering van de Tour. Ik was te veel aan het nadenken en niet aan het fietsen. Ik moet uit mijn comfortzone komen”, zegt Bardet, die denkt dat hij dingen moet veranderen in zijn dagelijkse leven.

Nu Bardet zelf niet meer mee doet om de eindzege in de Tour, kan hij van een afstand kijken naar de strijd om het geel. “Ik denk dat Pinot gaat winnen. Het is goed om te zien dat alles werkt wat hij met zijn team heeft voorbereid. Ze werken in stilte, maar wel zorgvuldig. En dat loont. Deze Tour is in elk geval fantastisch en er zullen meer veranderingen komen in de Alpen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.