Barguil reed Tour uit met gebroken knie
Barguil in de Tour van 2015 - Foto: Sirotti
maandag 18 april 2016 om 17:51

Barguil reed Tour uit met gebroken knie

Warren Barguil reed de helft van de etappes in de afgelopen Tour de France rond met een gebroken knie. Dat blijkt uit een documentaire over hem van France 3 Bretagne.

De Fransman van Giant-Alpecin kwam in de tiende etappe ten val. Hij bleek daarbij zijn knie gebroken te hebben, maar daar kwam Barguil pas na de wedstrijd achter. Hij heeft de Tour de France ‘gewoon’ uitgereden.  “De wielersport is niet voor mensen die klagen”, zegt Barguil in de documentaire. “Ik had net als iedereen zere benen en die pijn speelde een grotere rol dan de pijn in mijn knie.”

De onfortuinlijke Fransman raakte aan het begin van dit seizoen opnieuw geblesseerd. Hij was betrokken bij het trainingsongeluk van Giant-Alpecin en brak daarbij zijn handwortelbeentje .

RIDE Magazine
28 Reacties
19-04-2016 10:41
Linus Gerdemann brak zijn dij- en scheenbeen bij een val in de tijdrit van de Tirreno in 2008. Hij reed de rit uit en werd even goed nog 8e in het dagklassement.
19-04-2016 10:52
Doet me ook denken aan Pascal Simon. Die een weekje in het geel rondreed met een gebroken schouder.
23-04-2016 10:25
Ik denk niet dat iemand dit nog leest, want het is oud nieuws, maar wil hier toch nog wel even op reageren. Het is ONMOGELIJK om verder te rijden met een gebroken knie. Ik heb er zelf één gehad zo'n twee jaar geleden (tibia plateau) en ik kan je vertellen dat je er niet eens meer op kunt staan/steunen. Dat gaat eenvoudigweg niet, je kan er helemaal niks meer mee! Mocht ook niet de eerste 4 weken, daarna lange revalidatie. Ik weet wel dat renners bikkels zijn, maar die knie van Barguil was echt niet gebroken, geloof me.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.