Barry Markus: ”Eigen sprint gereden in laatste kilometer”
woensdag 3 april 2013 om 20:08

Barry Markus: ”Eigen sprint gereden in laatste kilometer”

Barry Markus

foto: Sirotti

Barry Markus reed vandaag naar een podiumplaats in de Scheldeprijs Schoten 2013. De 21-jarige renner van Vacansoleil-DCM is zeer tevreden met zijn derde plaats achter winnaar Marcel Kittel (Argos-Shimano) en Mark Cavendish (OmegaPharma-Quick Step). ”Ik ben blij met een derde plaats, zeker met bijna alle topsprinters die meededen”, vertelde Markus aan WielerFlits.

”Kenny (van Hummel, red.) zei voor de start dat hij zich goed voelde. We zouden tijdens de rit nog bij elkaar komen en kijken of we nog wat voor elkaar konden betekenen in de finale”, aldus Markus. ”Het was alleen erg hectisch in de finale, waarna ik Kenny niet meer heb gezien. Ik heb mijn eigen finale gereden in de laatste kilometer, met een mooi resultaat.”

Er was veel ophef rond de aanraking tussen Barry Markus en Theo Bos op 150 meter van de finishlijn. ”Inderdaad, Theo en ik raakten elkaar. Ik wilde over Kittel heen gaan, en stuurde daardoor naar rechts. Volgens mij viel het allemaal wel mee”, besluit de Amsterdammer.

Morgen rijdt Markus de GP Pino Cerami in België. Volgende week staat Markus aan de start van de GP de Denain Porte du Hainaut en de Tro-Bro Léon in Frankrijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.