Belgian Cycling wil bondscoach Vanthourenhout langer aan boord houden, ook interesse UAE Emirates
Foto: Raymond Kerckhoffs
zondag 4 augustus 2024 om 16:54

Belgian Cycling wil bondscoach Vanthourenhout langer aan boord houden, ook interesse UAE Emirates

Belgisch bondscoach Sven Vanthourenhout heeft een voorstel van UAE Emirates gekregen. Toch wil de Belgische wielerbond een inspanning doen om hem aan boord te houden, na de successen van Wout van Aert en Remco Evenepoel.

Vanthourenhout is al sinds 2017 bij de Belgische wielerbond KBWB betrokken, destijds enkel als bondscoach van de veldrijders. In 2020 nam Vanthourenhout ook het stokje van Rik Verbrugghe over en werd hij ook selectieheer van de mannen elites en U23-renners op de weg. Vanthourenhout tekende destijds een overeenkomst van vier jaar voor die functie, maar dat contract loopt aan het einde van het jaar af.

Volgens HLN is het echter nog niet zeker dat Vanthourenhout aan boord blijft. De West-Vlaming kreeg volgens de krant immers een voorstel van UAE Emirates. “Ik kan niet ontkennen dat ik gecharmeerd ben door bepaalde voorstellen van ploegen waar ik zelf niet aan dacht. Er waren enkele heel concrete bij. Vorig jaar kreeg ik ook een aanbieding. Dan heb ik de bond correct ingelicht, maar tegelijk de belofte gemaakt dat ik me 100 % zou concentreren op de Spelen, het EK en WK. Straks ga ik wel met mijn werkgever aan tafel zitten. Dat gesprek zal me ook veel wijzer maken.”

Kant van Belgian Cycling
Langs de kant van Belgian Cycling beoordeelt de samenwerking ook positief. “We proberen hem echt wel aan boord te houden. Maar het kan ook zijn dat hij andere ambities heeft”, klinkt het bij Belgian-Cycling-voorzitter Tom Van Damme.

“We zijn super tevreden, maar als zich bepaalde WorldTeams met oliedollars melden, dan weet je dat een federatie daar financieel niet tegenop kan. Het leven van een bondscoach is totaal anders dan het leven bij een profploeg. Het is aan Sven om af te wegen wat de andere voordelen zijn als bondscoach tegenover een leven als ploegleider die als een nomade continu de wereld rond trekt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.