Belgian Cycling zoekt naar één bondscoach voor veldrijden én mountainbiken
foto: Cor Vos
dinsdag 8 oktober 2024 om 08:33

Belgian Cycling zoekt naar één bondscoach voor veldrijden én mountainbiken

Mountainbike bondscoach Filip Meirhaeghe (53) vertrekt aan het einde van dit jaar bij Belgian Cycling. Zijn aflopende contract zal niet verlengd worden. De Belgische bond zoekt nu naar een nieuwe keuzeheer, die niet alleen verantwoordelijk is voor het mountainbiken, maar ook de veldrijders onder zijn hoede neemt.

Belgian Cycling zoekt naar een ‘Off Road’-bondscoach omdat Sven Vanthourenhout eerder ook al afscheid nam. Hij leidde zowel de wegrenners als de crossers. Volgens de bond is het mogelijk om Meirhaeghe en Vanthourenhout te vervangen door één persoon, die het veldrijden en mountainbiken combineert.

“Naast heel wat verschillen is er immers ook een zekere compatibiliteit tussen beide wielertakken”, klinkt het in de vacature op de site van de bond. “Terwijl mountainbike als zomersport zeer internationaal is en op het olympische programma staat, is het veldrijden een niet-olympische wielerdiscipline waarin we reeds jarenlang hoge toppen scheren en waaruit bovendien heel wat talent doorstroomt naar andere disciplines. We zijn ervan overtuigd dat de coach Off Road een belangrijke rol kan spelen voor beiden.”

Angelo De Clercq
Tot er een nieuwe bondscoach is gevonden, zal Angelo De Clercq de taken van Sven Vanthourenhout als veldritbondscoach overnemen. Hij was tot nog toe de assistent-bondscoach. De Clercq zal de crossers in ieder geval begeleiden in Pontevedra, waar op 3 november het EK veldrijden plaatsvindt.

Ondertussen zoekt de Belgische wielerbond ook nog altijd naar een nieuwe bondscoach voor de weg. Onder meer Serge Pauwels en Philippe Gilbert worden genoemd als mogelijke opvolgers van Vanthourenhout in deze discipline.

Ook is er nog nood aan een nieuwe bondscoach voor de baanrenners. Kenny de Ketele zal na het WK baanwielrennen (16-20 oktober) in het Deense Ballerup zijn taken namelijk neerleggen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.