België boven in Århus: Julie Brouwers en Wout Janssen zegevieren in Deense cross
foto: Cor Vos
zondag 27 oktober 2024 om 08:37

België boven in Århus: Julie Brouwers en Wout Janssen zegevieren in Deense cross

Heel wat veldrittoppers besloten zaterdag in de Exact Cross Heerderstrand de degens te kruisen, maar er werd ook elders in Europa gecrost. In het Deense Århus stonden meerdere Belgen aan de start van de Party Priijs Århus (C2). Julie Brouwers en Wout Janssen wisten ook de hoofdrollen op te eisen.

Brouwers wist de wedstrijd bij de vrouwen namelijk naar haar hand te zetten. De 21-jarige renster – die uitkomt voor Charles Liégeois Roastery CX – bleek te sterk voor de Nederlandse Femke Gort en thuisfavoriete Mille Foldager Nielsen. Met Loes Sels (7e) en Floor Van Elsacker (9e) eindigden er nog twee Belgische vrouwen bij de eerste tien.

Het is voor Brouwers haar eerste zege van het nog prille veldritseizoen. Eerder dit seizoen stond Brouwers ook al op het podium in crossen in Duitsland en Zwitserland, maar winnen zat er nog niet in. In de Kermiscross Ardooie was ze dicht bij een podiumplaats, maar werd ze uiteindelijk vierde.

Wout Janssen
Bij de mannen was het tevens België boven, met dank aan Wout Janssen en Arne Vrachten. De 22-jarige Janssen kwam na ruim een uur crossen met voorsprong als eerste over de finish. De coureur van Cyclis-Van Den Plas Cycling Team reed Vrachten – de nummer twee in de daguitslag – op twintig seconden. De Duitser Eike Behrens mocht als derde man mee het podium op.

Brouwers en Janssen komen dit weekend overigens nog een keer in actie op Deense bodem, want vandaag staat er met de Grote Prijs Århus nog een Deense C2-cross op het programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.