Belgische uitdagers van Tibor Del Grosso in SD Worx BW Classic
foto: Cor Vos
vrijdag 28 juni 2024 om 07:43

Belgische uitdagers van Tibor Del Grosso in SD Worx BW Classic

Al de aandacht zal dit weekend naar de Tour de France gaan, maar er wordt zondag ook in België gekoerst. De SD Worx BW Classic staat op het programma, een aantrekkelijke koers in Wallonië. Tibor Del Grosso is de uitgesproken favoriet, maar er zijn heel wat kapers op de kust.

De SD Worx BW Classic is een Belgische eendagswedstrijd van het 1.2-niveau. De koers is in totaal 185,5 kilometer lang, zowel de start als finish ligt in Tubeke. Het zal de hele dag op en neer gaan, maar echt zwaar wordt het niet. De finale begint op een goede 50 kilometer van de streep, wanneer de eerste lokale ronde op het menu staat. In de lokale omloop liggen er een aantal venijnige hellingen.

Het deelnemersveld van de SD Worx BW Classic bestaat uit heel wat grote namen uit het U23-wereldje. Lorenz Van de Wynkele is het speerpunt van de opleidingsploeg van Lotto Dstny en is een van de grote favorieten. Bij Flanders-Baloise rekenen ze op onder meer Ward Vanhoof en Victor Vercouillie. De topfavoriet vinden we echter bij Alpecin-Deceuninck Development Team, waar Tibor Del Grosso start.

Del Grosso won vorig weekend het Nederlands kampioenschap bij de beloften en verkeert in topvorm. Het parcours in en rond Tubeke ligt hem ook als gegoten. Andere jonge renners die Del Grosso zullen uitdagen zijn Obie Vidts en Alessio Delle Vedove van Wanty -Re-Uz -Technord. Er zijn ook ervaren mannen die naar Wallonië afzakken. Zo zijn ook de gebroeders Barbier, Pierre en Rudy, van Philippe Wagnez/Bazin kansrijke renners. De SD Worx BW Classic is helaas niet te volgen op televisie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.