Belgische WK-ploeg staart zich niet blind op Pogacar en Van der Poel: “Uitgaan van onze eigen sterkte”
Remco Evenepoel is de uitgesproken kopman bij de Belgen - foto: Cor Vos
woensdag 25 september 2024 om 08:36

Belgische WK-ploeg staart zich niet blind op Pogacar en Van der Poel: “Uitgaan van onze eigen sterkte”

Komende zondag kent het wielerseizoen zijn climax, want dan wordt in Zürich en omgeving de WK-wegrit voor elite mannen verreden. Veel ogen zijn gericht op topfavoriet Tadej Pogacar en titelverdediger Mathieu van der Poel, maar ook Remco Evenepoel lijkt klaar om een gooi te doen naar de wereldtitel. Maar wat is voor de Belgische ploeg de sleutel tot succes?

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De afscheidnemende bondscoach Sven Vanthourenhout keek met Het Laatste Nieuws alvast vooruit op de titelstrijd. Wat kan Vanthourenhout vertellen over de omloop? “Het is een parcours dat je niet mag onderschatten, maar zeker ook niet hoeft te overschatten. Het is een WK-circuit dat we niet vaak hebben gezien de laatste jaren. Een stevig hoogteprofiel zonder veel bochten. Op dit parcours kan je lange, constante wattages trappen en dan kom je uit bij heel wat renners die kandidaat-winnaar zijn.”

Twee kandidaat-winnaars luisteren naar de namen Tadej Pogacar en titelverdediger Mathieu van der Poel. Heeft de Belgische ploeg al een plan bekokstoofd om deze kleppers af te stoppen? “Een plan-Pogacar of -Van der Poel heb ik niet”, reageert Vanthourenhout. “Ik heb in mijn hoofd hoe we zondag willen rijden, maar dat is een plan om de koers te winnen.”

“Een plan smeden tegen één of bepaalde renners is heel gevaarlijk”
“Uiteraard zullen Tadej en Mathieu lastige klanten zijn, maar een plan smeden tegen één of bepaalde renners is heel gevaarlijk. Dat veel renners mee zullen spelen, zal de koers alleen maar interessanter maken”, verwacht de oud-renner.

De Belgische ploeg kijkt – met Remco Evenepoel als uitgesproken kopman – niet te veel naar de concurrentie. “Remco kan ook voor de volle honderd procent op zijn ploeg rekenen. We zullen dus, net zoals op de Olympische Spelen, uitgaan van onze eigen sterkte. We zijn opnieuw met een collectief sterke ploeg hier en dat geeft vertrouwen”, besluit Vanthourenhout.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.