Belkin verwelkomt Barry Markus en stagiair Ivar Slik
zaterdag 17 augustus 2013 om 13:39

Belkin verwelkomt Barry Markus en stagiair Ivar Slik

Barry Markus

foto: Sirotti

De Nederlandse Belkin Pro Cycling-ploeg heeft Vacansoleil-DCM-renner Barry Markus voor twee jaar vastgelegd. De 22-jarige renner uit Hoofddorp staat te boek als een talent als het gaat om sprinten. ”Barry is jong, snel en een Nederlander. Het is een jongen met toekomst en we verwachten veel van hem. We zijn op veel fronten actief en willen daarom naast Theo Bos nog een rappe man in huis hebben”, klinkt een tevreden ploegleider Nico Verhoeven in een persbericht.

Ook Markus zelf is verheugd met het feit dat hij de komende jaren in het groen-wit-zwarte shirt van Belkin actief zal zijn. ”Ik vind Belkin een heel mooie ploeg. Zowel op als naast de fiets ziet het er altijd goed georganiseerd uit. Ze hebben een goede trein en dat vind ik fijn. Ik verwacht dat ik mij bij Belkin op alle vlakken ga ontwikkelen. Ik hoop veel te leren van Theo Bos en ook af en toe voor mijn eigen kansen te rijden”, aldus de jonge spurter. Markus boekte zijn grootste resultaat in april, toen hij achter Kittel en Cavendish derde werd in de Scheldeprijs. Daarnaast meette hij zich in onder andere de Tour of Qatar ook met de eliteklasse van het sprinterskorps.

Ivar Slik
Naast de transfer van Markus, maakte Belkin ook bekend dat Ivar Slik zich in oktober bij de ploeg voegt als stagiair. De 20-jarige coureur van het Rabobank Development krijgt de kans om te ruiken aan het profpeloton. ”We houden Ivar al een tijdje in de gaten”, zegt Verhoeven. ”Ivar is van vele markten thuis en op deze manier kunnen we elkaar een beetje leren kennen.”

Slik is blij met de kans die Belkin hem geeft: ”Het is natuurlijk super mooi om met de grote mannen mee te mogen doen. Ik wil ervaring op doen en kijken hoe het er in de ploeg aan toe gaat. Ik weet zeker dat ik daar in het vervolg van mijn carrière veel aan ga hebben.” Mocht de samenwerking leiden tot een contract, dan is Slik al de vijfde belofte die de overstap maakt van het Rabobank Development Team naar een WorldTour-ploeg. Eerder gingen Daan Olivier (Argos-Shimano), Rick Zabel (BMC), Dylan van Baarle (Garmin-Sharp) en Nick van der Lijke (Belkin) hem voor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.