Belofte Elias Maris zet eindklassement Vuelta a Madrid naar zijn hand
Foto: © Basso Team Flanders
zondag 25 juli 2021 om 18:14

Belofte Elias Maris zet eindklassement Vuelta a Madrid naar zijn hand

De Belgische jongeren blijven maar winnen in het buitenland. Na de ritzeges van Alec Segaert en Arnaud De Lie eerder vandaag, mogen we nu Elias Maris als winnaar van een prestigieuze beloftekoers opschrijven. De 21-jarige Oelegemnaar won in Spanje het eindklassement van de Vuelta Ciclista a Madrid.

Na vijf etappes heeft Maris een voorsprong 31 seconden bij elkaar gereden op Xabier Isasa en 45 op zijn ploegmaat bij Basso Team Flanders, Robbe Claeys. Maris en zijn ploegmaats waren al de hele week sterk op dreef. Eerder kon de Antwerpenaar al de tweede van vijf etappes op zijn naam schrijven.

Door een klein tijdsverlies in de proloog, waarin hij de tiende tijd klokte, moest Maris op dat moment wel nog tien seconden toegeven op thuisrijder Xabier Isasa in het klassement. Maar tijdens de knaplastige slotetappe met meer dan 2000 hoogtemeters maakte Maris dat meer dan goed. Niet ver achter winnaar Marcel Camprubi sprintte hij naar plek drie, wat voldoende was voor de eindwinst.

Eerder dit seizoen was Maris ook al aan het feest in een etappe in de Giro del Veneto. Vanaf volgende week is Basso Team Flanders aan het werk in de Ronde van Vlaams-Brabant.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.