‘Beloften ProTeams en WorldTeams mogen vanaf 2025 niet meer meedoen aan U23 kampioenschappen’
foto: Cor Vos
vrijdag 13 september 2024 om 09:30

‘Beloften ProTeams en WorldTeams mogen vanaf 2025 niet meer meedoen aan U23 kampioenschappen’

Volgens DirectVelo heeft de UCI besloten dat belofterenners die actief zijn bij een ProTeam of WorldTour-team, vanaf aankomend seizoen niet meer in actie mogen komen in de U23 wedstrijden op nationale-, Europese- en wereldkampioenschappen.

Alec Segaert reed afgelopen woensdag op een overtuigende manier naar zijn derde Europese tijdrittitel bij de beloften. Achteraf bleek dat de hardrijder van Lotto-Dstny niet alleen de snelste was in zijn leeftijdscategorie, ook de eliterenners niet konden tippen aan de tijd van Segaert.

foto: Cor Vos

Volgens DirectVelo, gaan we dat in de toekomst niet meer zien. Renners die uitkomen in de ProTour of WorldTour rijden voortaan de nationale-, Europese- en wereldkampioenschappen namelijk bij de eliterenners en niet meer in de beloften categorie. Voor renners die actief zijn op het continentale niveau geldt deze regel niet.

Dit jaar geldt nog dat enkel de leeftijd van een renner bepaalt in welke categorie hij of zij mag meedoen. Maar wanneer een belofterenner op een kampioenschap één keer in actie is gekomen tussen de eliterenners, dan is het in latere edities niet meer mogelijk om terug te keren naar de beloftecategorie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.