Beloftevolle Franse klimmer wordt prof bij Groupama-FDJ
foto: Cor Vos
maandag 29 juli 2024 om 14:40

Beloftevolle Franse klimmer wordt prof bij Groupama-FDJ

Brieuc Rolland is vanaf 2025 prof. De 20-jarige Fransman, die de voorbije twee jaar uitkwam voor de opleidingsploeg van Groupama-FDJ, heeft een contract van twee jaar getekend bij het WorldTeam.

Rolland is momenteel bezig aan zijn derde seizoen als belofte. Na één jaar bij het clubteam Vendée U, sloot hij zich in 2023 aan bij Equipe continentale Groupama-FDJ. In zijn debuutjaar werd de klimmer onder meer zesde in de Alpes Isère Tour en achtste in de Giro Ciclistico della Valle d’Aosta-Mont Blanc.

Afgelopen winter zette Rolland weer een stap. Dat resulteerde meteen in een achtste plaats in de Tour du Rwanda (2.1), tussen de profs. Bij de beloften zou hij nadien vijfde worden in Luik-Bastenaken-Luik, tweede in de Orlen Nations Grand Prix en – het voorlopige hoogtepunt uit zijn carrière – eerste in de Course de la Paix Grand Prix Jeseníky, oftewel: de Vredeskoers. In die vermaarde rittenkoers voor beloften won Rolland ook de koninginnenrit. Hij versloeg er Aaron Dockx en UAE Emirates-renner António Morgado.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.