Beloftevolle Max Poole (dsm-firmenich PostNL) maakt na vier maanden zijn rentree
foto: Cor Vos
dinsdag 30 juli 2024 om 16:16

Beloftevolle Max Poole (dsm-firmenich PostNL) maakt na vier maanden zijn rentree

Max Poole keert volgende week terug in koers. De 21-jarige Brit, die in maart zijn elleboog brak, zal vanaf maandag meedoen aan de Vuelta a Burgos. In de selectie van dsm-firmenich PostNL voor de Spaanse rittenkoers zitten vier Nederlanders.

Poole wordt bij dsm-firmenich PostNL gezien als een toekomstige kopman voor het rondewerk. Vorig jaar, in zijn eerste seizoen als prof, werd hij onder meer vierde in de Ronde van Hongarije en Ronde van Romandië. Ook dit jaar begon goed voor Poole met een zevende plaats in de UAE Tour. Niet lang daarna kwam hij echter ten val tijdens de koninginnenrit van Tirreno-Adriatico. De jongeling werd afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, waar bleek dat hij een breuk in zijn elleboog had. Na een lange revalidatie is de beloftevolle renner nu weer klaar om te koersen.

“We kijken ernaar uit om Max terug te zien na een lange periode van afwezigheid”, zegt Callum Ferguson, coach bij dsm-firmenich PostNL, in een persbericht. “We zullen zien wat hij kan doen op de twee belangrijkste klassementsdagen.”

Bittner voor de sprints in Burgos
Naast Poole, staan ook Chris Hamilton, Enzo Leijnse, Tim Naberman, Martijn Tusveld, Julius van den Berg en Pavel Bittner voor het Nederlandse WorldTeam aan de start van de Vuelta a Burgos. Met de snelle Bittner mikt de ploeg op dagresultaten in de vlakkere etappes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.