Ben O’Connor glundert na tweede plaats: “Ik heb de Vuelta niet verloren”
foto: Cor Vos
maandag 9 september 2024 om 09:09

Ben O’Connor glundert na tweede plaats: “Ik heb de Vuelta niet verloren”

Van een nederlaag is volgens Ben O’Connor geen sprake als hij terugkijkt op drie weken Vuelta a España 2024. Twee weken lang droeg de kopman van Decathlon AG2R La Mondiale de rode leiderstrui nadat hij die via een monstervlucht had veroverd, waarna hij vlak voor het slotweekend die trui moest afstaan aan de latere eindwinnaar Primož Roglič. Zelf werd O’Connor tweede: “Ik heb iets unieks gepresteerd.”

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik ben een trotse man, weet je? Ik kan niet geloven dat dit gebeurd is, tweede…”, vertelde O’Connor zondagavond na de afsluitende tijdrit naar Madrid, waarin hij zijn tweede plaats in het klassement met succes verdedigd had ten opzichte van Enric Mas.

De eindwinst spookte wel door het hoofd van de Australiër. “Er was een moment in de wedstrijd waar ik dacht: als ik echt elke dag het maximale geef en er uithaal… Maar het wordt dan wel moeilijk”, wist hij ook. “Maar deze grote ronde was heel raar. Het was lastig om elke dag in topvorm te zijn. Waarschijnlijk was dit een de meest fysieke grote rondes die ik gedaan heb tot nu toe, dan is het lastig om elke dag perfect te koersen.”

“Ik heb de Vuelta echt niet verloren”, is O’Connor van mening. “Ik heb iets unieks gepresteerd. Ik kreeg een geweldige kans door van etappe 6 tot etappe 19 in de rode trui te rijden, maar ik had niet de illusie dat ik ging winnen. Maar deze drie weken zijn een bepalend moment in mijn carrière. Ik had vertrouwen in mijn tijdrit, dus ik maakte me geen zorgen dat ik vandaag de podiumplek zou verliezen. Ik heb net iets behaald waar ik altijd van gedroomd heb, al was ik er nooit zeker van dat ik het zou kunnen.”

foto: Cor Vos

AK
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.