Ben O’Connor krijgt stevige tik: “Had niet verwacht dat ik zo slecht zou zijn”
foto: Cor Vos
vrijdag 6 september 2024 om 18:46

Ben O’Connor krijgt stevige tik: “Had niet verwacht dat ik zo slecht zou zijn”

Ben O’Connor is zijn rode trui kwijt. De Australische renner verloor vrijdag bijna twee minuten ten opzichte van ritwinnaar Primoz Roglic. O’Connor zal in de laatste twee ritten alles op alles moeten zetten, want Enric Mas en Richard Carapaz jagen op zijn podiumplaats. “Er wachten nog twee erg belangrijke dagen.”

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

O’Connor hield op de slotklim erg lang stand in de achtervolgende groep, maar in de laatste kilometers brak hij dan toch. De renner van Decathlon AG2R La Mondiale verloor uiteindelijk heel wat tijd en is dus zijn rode trui kwijt. “Tot halverwege de klim ging het eigenlijk nog vrij goed, maar op het einde was ik echt slecht. Dat had ik niet verwacht. Maar ik denk dat dat te maken heeft met het feit dat nu al bezig zijn aan de negentiende rit.”

“Laten we nu vooral kijken wat er morgen gebeurt, maar ook zondag zal een belangrijke dag worden”, ging O’Connor verder bij Eurosport. “Het zijn nog twee heel belangrijke dagen. Op dit moment denk ik echter vooral aan maandag, dan zit ik op mijn terras een biertje te drinken en kan ik echt ontspannen.”

AK
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.