Bennati pakt vierde etappe Vuelta
dinsdag 2 september 2008 om 18:05

Bennati pakt vierde etappe Vuelta

Daniele Bennati heeft de vierde etappe in de Vuelta gewonnen. De Italiaan won de massasprint met overmacht. De Belg Tom Boonen, de ritwinnaar van gisteren, werd tweede. Koldo Fernandez, Danilo Napolitano en Erik Zabel maakten de top vijf compleet.

Net zoals de etappe van gisteren, reed er vandaag ook een renner van Andalucia-Cajasur in de aanval. Vandaag was het de Spanjaard José Antonio López. Hij kreeg een maximale voorsprong van iets meer dan acht minuten, maar toen Lampre, Liquigas en Quick-Step op kop van het peloton tempo gingen maken was de voorsprong al snel weg. Op 10 kilometer van de finish werd hij ingerekend door het peloton.

In de laatste paar kilometers ontstond er in het midden van het peloton nog een valpartij. Onder andere sprinter Leonardo Duque kon daarom niet in het peloton meesprinten om de overwinning.

In La-Manche bleek al snel dat er vandaag geen maat stond op Bennati. De Italiaanse sprinter kwam al vroeg op kop maar gaf zijn voorsprong niet meer uit handen.

Door de bonificatieseconden die te pakken waren staat Benatti nog steviger aan kop in het algemeen klassement. Tom Boonen is met zijn tweede plek gestegen naar de eveneens tweede plek in het klassement.

Uitslag, vierde etappe Vuelta a España:
1. BENNATI, Daniele 4:27:54
2. BOONEN, Tom z.t.
3. FDEZ DE LARREA, Koldo
4. NAPOLITANO, Danilo
5. ZABEL, Erik
6. VAN AVERMAET, Greg
7. WEYLANDT, Wouter
8. VIGANO, Davide
9. ROCHE, Nicolas +3 sec
10. CHAVANEL, Sylvain +3 sec

Tussenstand na vierde etappe:
1. BENNATI, Daniele 13:23:57
2. BOONEN, Tom +22 sec
3. VALVERDE, Alejandro +48 sec
4. ZABEL, Erik +51 sec
5. ANTON, Igor +59 sec
6. GARATE, Juan Manuel +1:01
7. BALLAN, Alessandro +1:02
8. VAN AVERMAET, Greg +1:04
9. FLECHA, Juan Antonio +1:04
10. MARTÍNEZ, Egoi +1:05

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.