Bennett sprint nog maar eens naar ritwinst in Turkije, Ulissi blijft leider
zaterdag 14 oktober 2017 om 15:50

Bennett sprint nog maar eens naar ritwinst in Turkije, Ulissi blijft leider

Sam Bennett heeft in de Ronde van Turkije voor een vierde maal de handen in de lucht mogen steken. De Ier van BORA-hansgrohe toonde zich opnieuw veruit de snelste in de sprint na een felbetwiste etappe naar Izmir. Ahmet Örken (nationale selectie) greep net naast de zege voor eigen volk, terwijl de Italiaan Simone Consonni (UAE Emirates) als derde eindigde. Diego Ulissi behoudt de leiderstrui.

Veel renners kussen het asfalt in nerveuze etappe 
Thuisrijders Onur Balkan en Muhammed Atalay besloten al vroeg om het avontuur op te zoeken. Zij kregen het gezelschap van WorldTour-renners Shane Archbold (BORA-hansgrohe) en Gregory Daniel (Trek-Segafredo), Lukas Spengler (WB Veranclassic Aqua Protect), Alex Turrin (Wilier Triestina-Selle Italia), Matteo Spreafico (Androni-Sidermec-Bottechia) en Jonas Koch (CCC Sprandi Polkowice).

In een zonnige zaterdagetappe vielen er meerdere valpartijen te noteren. De grootste vond plaats op 35 kilometer van de meet. De grootste pechvogel was Leopold König. De Tsjech van BORA-hansgrohe leek na een jaar vol blessureleed en ziekte weer aan de beterende hand, maar bleef enkele minuten gedemoraliseerd aan de kant staan. Uiteindelijk besloot de klimmer toch om zijn weg weer te vervolgen.

Met het naderen van de klim naar Sabuncubeli – met de top op 29 kilometer van de finish – was het Trek-Segafredo dat het tempo de hoogte in joeg in dienst van Edward Theuns. Het hoge ritme bleek funest voor flink wat sprinters, waaronder de Italiaanse snelheidsduivels Matteo Pelucchi en Marco Benfatto. Sprintkoning Sam Bennett haakte echter wel knap zijn wagonnetje aan. Een groep van een dertigtal renners leek de top van de Sabuncubeli te ronden. Het sein voor Daniel Felipe Martinez – de nummer vier in de stand – om de sprong naar voren te maken. De Colombiaan kreeg in de afdaling hulp van zijn ploegmaat Ilia Koshevoy.

De dappere poging van Wilier-Triestina Selle Italia werd echter al vrij snel onschadelijk gemaakt door een ijzersterk UAE Emirates, dat met zes renners het gat wist dicht te rijden. De formatie van leider Ulissi reed vervolgens in gestrekte draf naar finishplaats Izmir. Door het gereguleerde tempo wist een tweede groep op een zevental kilometer van de meet nog aan te sluiten, waardoor we met een favorietengroep van veertig renners de absolute finale indoken. Ondanks enkele uitvalspogingen werd er gesprint om de bloemen. Bennett leek ditmaal ingesloten te raken op vijfhonderd meter van de finish, maar eenmaal vrije baan bleek er opnieuw geen maat te staan op de Ier.

RIDE Magazine
8 Reacties
14 oktober 2017 15:52
Mijn arme oren....
14 oktober 2017 15:55
Oeh wat Bennett daar deed was niet slim. Declassering zou me niet verbazen. Ik vind het maar een saai rondje wat totaal niet WT zou mogen zijn.
14 oktober 2017 16:31
@chaba
Als alle saaie koersen uit de WT worden geschrapt, blijft er niet veel over.
14 oktober 2017 16:34
Pelucchi haakt al af als er een krant op de weg ligt.
14 oktober 2017 16:38
Klopt inderdaad maar dat is niet de hoofdreden natuurlijk. De bezetting, de uitstraling, het parcours, de lokatie op de kalender en er zullen er gerust nog een paar zijn.
14 oktober 2017 18:17
Een geslaagde wedstrijd voor Bennett
14 oktober 2017 23:29
Wat met muhlberger?
15 oktober 2017 10:17
@Saganagas
Niet meer gestart. Ziek.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.