Benoot vol lof over Evenepoel: “Blij dat ik steentje heb kunnen bijdragen”
zaterdag 3 augustus 2024 om 18:10

Benoot vol lof over Evenepoel: “Blij dat ik steentje heb kunnen bijdragen”

Blije Belgen na afloop van de olympische wegrit voor mannen in Parijs. En niet onlogisch, want Remco Evenepoel pakte op superieure wijze de titel. In gesprek met Sporza zegt Tiesj Benoot alleen maar dankbaar te zijn dat hij de olympisch kampioen heeft kunnen bijstaan: “Ik ben heel fier dat ik erbij was.”

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik had echt een goede dag”, opent hij zijn verhaal. “Ik had de benen om mee te zitten om in de finale een belangrijke rol te spelen, maar het sprak ook voor zich dat we verantwoordelijkheid moesten nemen. Dat hebben we gedaan. Het was zeker belangrijk om de groep die net voor de plaatselijke ronde wegreed niet te ver te laten wegrijden.”

“Remco heeft het schitterend afgewerkt. Ik kwam op het einde Fred Wright en Nils Politt nog tegen, allemaal mannen die hij voorbij is gereden. Die zagen er allemaal niet zo goed uit”, lacht Benoot. “Ik ben heel fier dat ik erbij was en dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen.”

“We hebben de perfecte koers gereden”, zegt Jasper Stuyven dan weer op zijn beurt. “Remco zei gisteren al dat hij dat een goede plaats vond om te gaan. En dat doet hij dan fanatisch. Het besef moet nog wel een beetje komen, dit is een unieke belevenis. Ik ga dit niet snel vergeten”, blikt Stuyven meer dan tevreden terug op de olympische wegrit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.