Bernal niet naar Olympische Spelen, INEOS Grenadiers ontkent dat het ‘nee’ zei tegen deelname
foto: Cor Vos
vrijdag 28 juni 2024 om 09:35

Bernal niet naar Olympische Spelen, INEOS Grenadiers ontkent dat het ‘nee’ zei tegen deelname

Egan Bernal werd eerder deze maand nog aangekondigd door de Colombiaanse wielerbond als een van de deelnemers voor de Olympische Spelen in Parijs, maar Bernal is nu van de startlijst afgehaald. Volgens de wielerbond omdat INEOS Grenadiers geen toestemming daarvoor gaf, maar de Britse ploeg ontkent dat.

Donderdag kwam de mededeling van wielerbond FCC dat Bernal toch niet zou meedoen aan de wegrit van de Olympische Spelen. Daar zou hij samen met Daniel Felipe Martinez, die ook de tijdrit zou rijden, Colombia vertegenwoordigen in Parijs. In een statement gaf FCC aan ‘dat Bernal uiteindelijk geen toestemming kreeg van zijn team’.

INEOS Grenadiers heeft bij navraag van de Franse persdienst AFP aangegeven dat het geen dergelijke beslissing heeft genomen over de deelname van Bernal aan de Spelen.

Hoe dan ook, Colombia staat zonder oud-Tour de France-winnaar Bernal aan de start van de olympische wegrit; Santiago Buitrago (Bahrain Victorious) is als zijn vervanger opgeroepen voor de koers van zaterdag 3 augustus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.