zondag 15 september 2024 om 18:56

Bert Van Lerberghe van goudwaarde op EK: “Tim Merlier is de rapste sprinter ter wereld”

Video Niet voor het eerst was Bert Van Lerberghe cruciaal in dienst van Tim Merlier die in Hasselt naar de Europese titel sprintte. Ploeggenoten zijn ze in het dagelijks wielerleven al bij Soudal Quick-Step, maar ook in de trui van de Belgische nationale ploeg leverde hun samenwerking succes op. “Ik ben doodcontent”, zegt Van Lerberghe voor de camera van WielerFlits.

Er was vooraf met name in de Vlaamse media veel te doen over de Belgische selectie, maar binnen de ploeg was de rolverdeling volgens Van Lerberghe vrij simpel. “We trokken allemaal aan een zeel en wilden de koers controleren. We wilden wel aanwezig zijn, maar we wisten dat dat moeilijk zou zijn als Mathieu zou gaan, daarvoor misten we Wout van Aert. Iedereen heeft vandaag perfect zijn werk gedaan.”

“Tot de laatste ronde waren we echt een ploeg”, vervolgt Van Lerberghe. “In de laatste ronde ook, we wilden elkaar niet in ’t zak zetten, verre van. Maar het was ik en Tim samen, en de rest was voor Jasper. Edward heeft ons ook nog geholpen om positie te houden.”

“Op het eind wisten we dat we nog een beetje moesten gokken om er niet te vroeg te zitten. Ze gingen immers altijd nog van achteren komen. Er stond wind op de kop, dat kun je bijna niet houden. Tim heeft dat heel goed gedaan. In mijn ogen is hij op dit moment als pure sprinter de rapste van de wereld. Maar volgend jaar is het weer Jasper Philipsen of Jonathan Milan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.