Bespreek hier de vijftiende etape!
zondag 20 juli 2008 om 13:06

Bespreek hier de vijftiende etape!

Zojuis is de vijftiende etappe in de Tour de France van start gegaan. De rit gaat door het Italiaanse gedeelte van de Alpen. De rit begint in Embrun en eindigt na 183 kilometer koersen en drie cols verder in het Italiaanse Prato Nevoso.

De rit bevat een vroege tussensprint, want na 14,5 kilometer kunnen de sprinters zich misschien al uitleven door een aantal punten voor het puntenklassement te pakken. Ook na 114,5 kilometer staat er een tussensprint gepland, maar waarschijnlijk zijn er dan geen sprinters meer over. De zwaarste col van de dag, de Col Agnel van de hoofdcategorie, is dan al achter de rug en de meeste sprinters zullen dan al op een achterstand rijden.

De zwaarste klim van de dag staat al relatief vroeg op het programma. Na 58 kilometer is de top van de Col Agnel al bereikt. Daarna zal er een lange afdaling volgen van ruim 50 kilometer, met af en toe een stukje vals plat. De slotklim is een nog geen bekende klim. Hij wordt pas voor het eerst in de Tourgeschiedenis beklommen. De klim is 11,1 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1%.

Omdat het de dag voor de rustdag is, zou het kunnen dat de klassementsrenners alles gaan geven om met een voorsprong aan de rustdag te beginnen. De rit lijkt om het lijf geschreven van renners die aan het eind nog genoeg kracht over hebben, en die durven aan te vallen. Deze rit lijkt dus op het lijf geschreven van bijvoorbeeld Fränk Schleck of Alejandro Valverde.

Live volgen
De etappe is op verschillende manieren te volgen. Klik hier voor een overzicht.

Onze tips:
* * * * Fränk Schleck, Alejandro Valverde
* * * Cadel Evans, Denis Menchov, Vinzenzo Nibali
* * Andy Schleck, Roman Kreuziger, Bernhard Kohl
* Maxime Monfort, Christian Vande Velde, Óscar Pereiro, Sebastian Lang

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.