woensdag 3 juli 2024 om 18:30

Bij Max van Heeswijk overheerst negatief beeld van Patrick Lefevere: “Als hij je zo in de steek laat”

Video In de Barbershop van Alpecin heeft Max van Heeswijk zijn ervaringen met Patrick Lefevere gedeeld. Ondanks dat de Vlaamse ploegbaas ooit veel vertrouwen in Van Heeswijk uitsprak, overheerst een negatief beeld over Lefevere bij de tweevoudig ritwinnaar uit de Vuelta. “Dat vond ik niet zo netjes”, geeft de inmiddels 51-jarige Nederlander aan.

Lefevere vond mij wel een leuke renner en ik mocht bij Mapei komen rijden, dus dat vond ik wel een hele eer”, opent Van Heeswijk als hij terugblikt op de jaren 1999 en 2000. “Dat was een heel mooi team en hij heeft me ook echt beter gemaakt als renner, en aandacht gegeven. Maar daarna ging hij met Domo-Farm Frites zijn eigen ploeg beginnen en daar heeft hij me wel een klein beetje in de steek gelaten.”

Achillespees
“Ik had op een gegeven moment een blessure aan mijn achillespees en toen heeft hij me drie maanden niet betaald. Dat vond ik niet zo netjes. Daarom zeg ik: het is een beetje positief en negatief geweest”, gaat de voormalig sprinter verder.

Op de vraag welk gevoel het meest overheerst, is Van Heeswijk duidelijk. “Toch wel het negatieve gevoel. Als je dan met hem mee gaat naar Domo en hij je dan zo in de steek laat als het even wat minder gaat, dat is niet fijn.”

Max van Heeswijk reed twee seizoenen voor Mapei – foto: Cor Vos

Alpecin x WielerFlits

Iedere dag tijdens de Tour de France publiceren we in samenwerking met Alpecin een openhartig gesprek vanuit de kappersstoel. In deze serie nemen (oud-)wielrenners plaats in de mobiele barbershop van Alpecin Grey Attack om te praten over hun leven op en naast de fiets, en natuurlijk over de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.