Bingoal WB aan het feest in Tour of Qinghai Lake
vrijdag 12 juli 2024 om 09:13

Bingoal WB aan het feest in Tour of Qinghai Lake

Davide Persico heeft Bingoal WB de overwinning bezorgd in de zesde etappe van de Tour of Qinghai Lake. De Italiaan was de beste in de sprint van een elitegroep van een dertigtal renners.

Op dag zes van de Chinese achtdaagse moesten de renners klimmen naar het hoogste punt van de rittenkoers, maar de beklimmingen van de dag waren niet duizelingwekkend. Na de start in Xihaizhen ging het via glooiend terrein naar de beklimming van Haitaer, ongeveer halverwege de etappe. Maar de beslissing van de dag moest vallen op de slotklim na 170 kilometer, goed voor 3,8 kilometer aan 5,9 %. Een steile afdaling van zo’n dertig kilometer bracht de renners naar de meet in Qilian.

Het is ook op die slotbeklimming dat onder leiding van Caja Rural-Seguros RGA – de ploeg van klassementsleider Jefferson Cepeda en nummer twee Guillermo Silva – een groepje vluchters werd gegrepen. De Spaanse ploeg besloot bovendien een hoog tempo te rijden, waardoor de groep der favorieten stevig werd uitgedund. Het gros van de snelle mannen ging op dat punt overboord.

Davide Persico, de nummer twee van de vijfde rit, wist zijn klimmersbenen te vinden en haakte wel zijn wagonnetje aan. Net als Enrico Zanoncello, de nummer twee van de openingsrit. Beide renners werden deze week geklopt door Jensen Plowright (Alpecin-Deceuninck), die moest passen. Ze vochten een stevige sprint om de rit uit, die werd beslecht in het voordeel van de Italiaan van Bingoal WB.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.