Bingoal WB bindt wegkapitein Floris De Tier langer aan zich
foto: Cor Vos
donderdag 17 oktober 2024 om 18:58

Bingoal WB bindt wegkapitein Floris De Tier langer aan zich

Floris De Tier heeft zijn contract bij Bingoal WB met één jaar verlengd. De 32-jarige renner rijdt sinds 2023 voor de Waalse ploeg, die vanaf volgend jaar Bingoal-Wagner Bazin zal heten.

De Tier kwam in het verleden ook uit voor Topsport Vlaanderen, Jumbo-Visma en Alpecin-Deceuninck. Twee jaar geleden maakte hij de overstap naar Bingoal WB. Het voorbije seizoen was hij onder meer negende in de Arctic Race of Norway.

“Ik ben tevreden over 2024”, blikt De Tier op de site van Bingoal WB terug op zijn seizoen. “Vooral in de koersen met een heuvelachtig parcours kon ik de besten volgen bergop. Ik noteerde enkele goede resultaten en ben daar blij mee. Ik hoop dat ik in 2025 op dezelfde voet door kan gaan, vooral in de zware wedstrijden waar ik zelf nog beter wil scoren. Daarnaast zal ik een wegkapitein zijn die zijn ervaring deelt met de jongere renners in het team.”

Christopher Brandt, teammanager bij Bingoal WB, wijst ook op de ervaring van De Tier. “Hij zal onze jonge renners begeleiden binnen het klimmersprogramma”, klinkt het. “Het wordt zijn taak om de mentaliteit over te brengen om van voren te rijden en proactief te koersen. Ik reken erg op hem en hoop dat hij een 2025-seizoen zal hebben zonder al teveel fysieke problemen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.