Bingoal WB haalt Tom Portsmouth over uit eigen opleidingsploeg
foto: Cor Vos
vrijdag 24 november 2023 om 11:12

Bingoal WB haalt Tom Portsmouth over uit eigen opleidingsploeg

Bingoal WB heeft de selectie van 2024 versterkt met Tom Portsmouth. De 21-jarige Brit komt over van de eigen opleidingsploeg van het Waalse ProTeam, waar hij de afgelopen jaar voor uitkwam.

Door een zware valpartij die resulteerde in een gebroken heup, in Parijs-Roubaix voor beloften begin mei, stond Portsmouth lange tijd aan de kant. Desondanks wist hij de ploegleiding van Bingoal WB te overtuigen. Omdat hij als neoprof een contract tekent, ligt hij voor minstens twee seizoenen vast bij de profploeg.

“Ik heb veel geleerd van die tegenslag. Ik kan het geduld en de volwassenheid gebruiken die ik afgelopen jaar heb opgedaan”, denkt Portsmouth. “Ik heb ook een beter idee over mijn trainingen in de winter, nadat ik met meerdere specialisten heb gesproken. Ik heb mezelf beter leren kennen en dat gaat mij helpen.”

Portsmouth is uiteraard erg blij. “Maar ik heb nog veel te leren. Dat ik twee jaar vastlig, geeft mij de tijd om verder te leren en te ontwikkelen. Dat ik al een paar keer mee kon doen met het profteam van Bingoal WB, opende mijn ogen en perspectief. Ik ben erg trots op het vertrouwen dat de ploeg mij geeft. Ik kan nu van mijn passie mijn beroep maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.