Bizar beeld: Spaanse politie werkt verzorger Jumbo-Visma naar de grond na de finish
donderdag 14 september 2023 om 20:28

Bizar beeld: Spaanse politie werkt verzorger Jumbo-Visma naar de grond na de finish

Een bizar beeld kort na de finish van de achttiende etappe van de Vuelta a España. Een verzorger van Jumbo-Visma werd daar, onder toeziend oog van Primož Roglič en Jonas Vingegaard, naar de grond gewerkt door mensen van de Spaanse politie. De agenten wilden volgens een Spaanse journalist van Triamax de orde bewaken achter de finish.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Op beelden is te zien dat een verzorger van Jumbo-Visma op de grond terechtkomt en dat er drie agenten om hem heen staan. Een andere video toont aan dat de verzorger een duw gaf aan de agent die Vingegaard aanraakte, nadat die had opgeroepen om ruimte te maken in de zone achter de finish. De verzorger wordt vervolgens aangepakt, verzet zich en wordt daarna weggeleid door de politie, ondanks dat persvoorlichter Ard Bierens zich nog mengt in het gesprek.

Volgens ooggetuigen is de verzorger uiteindelijk niet aangehouden en bleef het bij dit verhitte moment.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.