Blanka Vas sprint naar zege in Tour Femmes en kreeg valpartij Vollering niet mee: “Radio werkte niet”
foto: Cor Vos
donderdag 15 augustus 2024 om 16:19

Blanka Vas sprint naar zege in Tour Femmes en kreeg valpartij Vollering niet mee: “Radio werkte niet”

Blanka Vas heeft ‘mixed feelings’ na haar overwinning in de vijfde etappe van de Tour de France Femmes 2024. De Hongaarse renster van SD Worx-ProTime sprintte zelf naar de overwinning, maar zag achteraf ploeggenote Demi Vollering veel tijd verliezen door een valpartij. “Mijn radio werkte niet, dus ik weet niet wat er gebeurde in de achtergrond”, zei de 22-jarige renster in het flashinterview na afloop.

“Het is crazy, ik kan het niet geloven. Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik had dit niet verwacht vandaag. Ik voelde me zo slecht vandaag, maar de woorden ‘geloof in jezelf’ hebben me veel geholpen”, reageert een zichtbaar emotionele Vas.

Zelf pakte Vas dus de ritwinst, maar ze zag haar kopvrouw veel tijd verliezen door een valpartij. Dat hoorde de Hongaarse pas na de wedstrijd. “Mijn radio werkte niet, dus ik weet niet wat er gebeurde in de achtergrond. Maar blijkbaar is Demi gecrasht en zijn we het geel kwijt. Dat is echt een shame dus ik heb gemengde gevoelens”, zegt ze.

Tijdens de grote valpartij in de finale van de vijfde rit zat Vas goed gepositioneerd. “Ik was in de tweede positie van het peloton tijdens de valpartij en ik hoorde niets, dus ik weet niet wat er gebeurde”, licht ze toe.

Vas sprint naar een vierde plek op de Olympische Spelen – foto: Cor Vos

Ervaring door Olympische Spelen
Tijdens de wegwedstrijd in Parijs eindigde Vas net naast het podium nadat Marianne Vos, Lotte Kopecky en zij de Amerikaanse winnares Kristen Faulkner hadden laten wegrijden. “In de finale wilde ik niet dezelfde fout maken als tijdens de Olympische Spelen en Faulkner laten rijden”, zei de renster van SD Worx-ProTime na haar Tour-ritzege.

“Ondanks dat het veel pijn deed, hoopte ik het laatste klimmetje te overleven om mee te kunnen doen om de winst. De wegwedstrijd in Parijs gaf me erg veel vertrouwen omdat ik daardoor wist dat ik vooraan mee kan doen bij een goede dag”, sluit Vas haar flashinterview af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.