BMC bevestigt komst Richie Porte
Het gerucht deed al even de ronde, maar nu is het officieel: Richie Porte rijdt volgend seizoen voor BMC. De 30-jarige Australiër komt over van Sky.
Porte kon naar eigen zeggen vier jaar geleden al bij BMC tekenen, maar koos toen voor de formatie van Dave Brailsford. “Dit keer was het een moeilijke, maar juiste beslissing”, stelt hij in een persbericht. “Cadel Evans heeft zijn erfenis nagelaten bij deze ploeg. Als hij aan het koersen was, dan was het net of er een Australisch team aan het racen was. Er waren altijd zoveel Australiërs langs de kant van de weg met een petje van BMC op. Met ook Rohan Dennis en Campbell Flakemore – die net als ik uit Tasmanië komt – bij de ploeg heeft BMC nog steeds een Australisch tintje.”De 30-jarige renner won dit seizoen negen wedstrijden, waaronder Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. “Ik wil zulke koersen volgend jaar opnieuw proberen te winnen”, aldus Porte. “En ik kijk natuurlijk naar de Tour de France. Waarom zouden Tejay van Garderen en ik daar niet samen kunnen rijden? We kunnen goed met elkaar opschieten. Ik vind het geweldig voor een ploeg te fietsen waar ik veel kansen krijg voor de zege te gaan.”
Van Garderen was dit jaar de enige kopman bij BMC in La Grande Boucle. De Amerikaan stond lange tijd derde, maar moest in de slotweek opgeven.
Tja, kan wel slim zijn, omdat ze allebei niet altijd even stabiel blijken te zijn gedurende drie weken. Als je maar één kopman hebt, en die valt weg.....heb je niks meer.
Die kleine rondjes worden voor BMC ook wel steeds beter zo, Porte was heer en meester dit voorjaar, en Van Garderen kán het wel alleen kwam het er dit jaar niet echt uit.
Porte is dan weer alles of niets, op goede dagen rijdt hij Quintana eraf in de Tour na zelf heel wat kopwerk gedaan te hebben, andere dagen zie je hem niet.
Tsja, podiumkandidaat, dat is hij wel vaker geweest. Maar het komt er nooit uit. Hij rijdt steeds een paar etappes fantastisch, en een paar etappes prut.
Voor rondes van een week is hij natuurlijk wel een topper.
Porte is een klasbak, maar BMC draagt de koers zelden, noch is ze zo dominant als je gezien het budget zou verwachten.
Benieuwd of Porte dit kan kantelen...