BMC en Sky kijken uit naar ploegentijdrit
foto: Sirotti
zondag 12 juli 2015 om 13:56

BMC en Sky kijken uit naar ploegentijdrit

BMC en Sky gaan vanmiddag de degens kruisen met de overige twintig ploegen in de Tour de France. Tussen Vannes en Plumelec is 28 kilometer asfalt uitgezet door de organisatie. Beide ploegen zijn vol zelfvertrouwen, aldus de ploegleiders Yvon Ledanois (BMC) en Nicolas Portal (Sky) tegenover letour.fr.

BMC-ploegleider Ledanois: “Ik ben blij als anderen bang voor ons zijn. Ik maak mensen liever zelf bang, dan dat ik bang voor ze ben. Wij weten dat we de renners hebben om te winnen, we zijn de regerend wereldkampioen.” Zelf ziet de Fransman Movistar als een kanshebber. “Het is een parcours dat hun ligt, maar ik denk dat als we geen problemen krijgen onderweg, we vanavond het geel hebben. Het zal een teleurstelling zijn als we dat niet hebben.”

Sky-ploegleider Portal: “Het is een andere wedstrijd doordat Etixx-Quick-Step en Orica-GreenEDGE verzwakt zijn. Ik denk dat met Richie Porte, Geraint Thomas, Ian Stannard en Chris Froome de renners hebben die geknipt zijn voor dit werk. Het lukte niet in de Dauphiné, maar ik ben ervan overtuigd dat we goed kunnen scoren in deze tijdrit en dat we zelfs kunnen winnen.”

RIDE Magazine
7 Reacties
12-07-2015 14:05
Ik verwacht BMC, Movistar en dan Sky. Waar ik wel blij om ben is dat de 4 kandidaat eindwinnaars nog een volledig team tot hun beschikking hebben.

Edit redactie: Thanks. Aangepast
12-07-2015 14:21
Ik verwacht Movistar voor BMC en Sky. Ik heb het idee dat Movistar door veel mensen onderschat wordt, maar los de toprenners die ze hebben zijn ze altijd super geweest op wat lastigere parcours. Ik denk dat Quintana wel eens flink tijd kan pakken op een parcours dat eigenlijk heel kort is.
12-07-2015 14:27
Ik zie met Movistar dit zeker de 3 grote kanshebbers. Astana, Iam en Tinkoff zie ik daar achter. TLJ moet wel tussen plek 5 en 8 kunnen eindigen. Etixx zie ik geen top 5 rijden. Martin weg en niet veel tijdrijders en al zeker niet veel klimmende hardrijders.
12-07-2015 14:28
@LL ik hoop het wel in ieder geval. Het zou wel leuk zijn als Quintana toch nog wat tijd terugpakt want hij staat al bijna 2 minuten achter op Froome en iets minder dan anderhalve minuut op Contador.
12-07-2015 14:30
Sky schijnt nogal vervelend alle pakeerplaatsen te benutten met hun drie campers extra. Gewoon 's nachts even wat banden leeg laten lopen en dan zul je zien dat ze de volgende dag rekening zullen houden met de ploegen waarmee ze de parkeerplaats moeten delen.
12-07-2015 15:07
@Sven: Want Kwiatek, Stybar, Uran en in mindere mate Trentin en Golas zijn natuurlijk geen klimmende hardrijders. Al denk ik dat Renshaw, Cav en het ontbreken van Martin hen zuur gaat opbreken, maar top vijf moet zeker mogelijk zijn.
12-07-2015 15:17
Tinkoff-Saxo is ook enorm sterk hoor, maar ik verwacht inderdaad BMC en Sky als de twee beste ploegen vandaag.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.