Bob Jungels moet INEOS Grenadiers ervaring bijbrengen: “Hij wordt belangrijk als mentor”
Foto: Cor Vos
vrijdag 2 augustus 2024 om 11:57

Bob Jungels moet INEOS Grenadiers ervaring bijbrengen: “Hij wordt belangrijk als mentor”

INEOS Grenadiers heeft de komst van Bob Jungels officieel aangekondigd. De inmiddels 31-jarige Luxemburger heeft, zoals de geruchten al deden vermoeden, bij het Britse WorldTeam een tweejarige overeenkomst getekend.

Jungels begon zijn profcarrière in 2013 bij RadioShack-Leopard en reed vervolgens ook voor Deceuninck-Quick Step en AG2R Citroën. Op zijn erelijst prijken al 25 overwinningen. Jungels was zeer succesvol in het klassieke werk, met zeges in Luik-Bastenaken-Luik en Kuurne-Brussel-Kuurne. Ook op rondegebied liet hij mooie dingen zien: zo werd Jungels zesde en achtste in de Giro d’Italia en elfde in de Tour de France. In de Tour boekte hij bovendien al eens een ritoverwinning.

De Luxemburger was aan zijn tweede seizoen bij Red Bull-BORA-hansgrohe bezig, maar vertrekt daar dus alweer. “Bob’s palmares is indrukwekkend en de ervaring die hij meebrengt is van onschatbare waarde”, vindt Scott Drawer, Performance Director van de ploeg. “We hebben een aantal zeer getalenteerde jongeren, die opkijken naar de ervaring in onze groep. Bob moet een belangrijke rol spelen in die mentorcultuur.”

“We hebben hem recent bezig gezien in de Tour en hebben alle vertrouwen dat hij goed zal gedijen in onze omgeving met geïndividualiseerde coaching, wetenschappelijke technologie en medische support. Hij is een heel populaire renner en in al onze discussies liet hij indrukwekkende dingen optekenen. Zijn visie op de sport en wat hij zelf denkt bij te brengen aan de ploeg, komt perfect overeen met de doelen voor de toekomst van de ploeg.

Jungels zelf gelooft dat hij nog niet is uitgeblust. “Dit is een ploeg die ik altijd heb bewonderd. En deze kans komt op het perfecte moment in mijn carrière. Ik geloof echt dat dit de omgeving is waarin ik mijn prestaties naar een volgend niveau zal krijgen, terwijl ik mijn ervaring deel met de jongere ploeggenoten. Ook de ambities, aanpak en het oog voor detail van de ploeg is indrukwekkend.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.