Boeckmans: “Ploeg bleef rond de pot draaien over de Tour”
Foto: Sirotti (archief)
donderdag 25 juni 2015 om 12:10

Boeckmans: “Ploeg bleef rond de pot draaien over de Tour”

De zegeteller van Kris Boeckmans staat dit seizoen op acht, maar dat blijkt niet voldoende om een plaats in de Tourselectie van Lotto Soudal af te dwingen. “Ik had de vraag al eens gesteld, maar ik kreeg nooit een concreet antwoord van de ploeg”, aldus Boeckmans tegenover Sporza.

“Ze bleven rond de pot draaien en dan heb je al snel een vaag vermoeden”, vervolgt de 28-jarige Belg. “Samen met de trainer zal ik nu een nieuw schema opstellen voor het vervolg van het seizoen. Wellicht ga ik mee op ploegstage, maar dat moet allemaal nog besproken worden.”

Zondag rijdt Boeckmans het Belgisch kampioenschap. “Dan is er niet één kopman binnen onze ploeg. Althans, dat denk ik toch. Er zal altijd een snelle man mee moeten zijn met een groepje.”

RIDE Magazine
19 Reacties
25-06-2015 12:24
Jammer
25-06-2015 12:25
Winstranglijst van dit seizoen: http://www.procyclingstats.com/rankings.php?id=17518

Niet de grootste koersen die Boeckmans wint, maar toch, geen Giro, geen Tour, hij zal zich een beetje miskend voelen.
25-06-2015 12:31
Inderdaad wel wat spijtig voor hem. :/
25-06-2015 12:32
Als je eerlijk bent gaat Boeckmans heel lastig een etappe in de Tour winnen. Dan is de keuze om voor Greipel in de sprintetappes en Wellens en Gallopin in de ontsnappingen te gaan snel gemaakt.
Blijf me wel verbazen over de gebrekkige communicatie die 'professionele' wielerploegen richting hun renners doen, zie ook Moreno bij Katusha.
25-06-2015 12:40
Ik vind Boeckmans (nog) niet echt een renner om in de tour uit te spelen en dan met name omdat ik vind dat ze (bewezen) sterkere mannen hebben. Laat hem de vuelta aandoen en daar een mooie zege pakken, goed materiaal om volgend jaar een plek te bemachtigen.
25-06-2015 12:41
Boeckmans is ook geen afmaker van het niveau zoals Greipel...Begrijpelijk ook dat ze geen nieuwe pion in de trein gaan inpassen.
25-06-2015 13:05
Tuurlijk 8 kut ritjes winnen en dan naar de tour willen, laat hem maar lkkr kleine koersen in België rijden dan is die miss nog beetje van waarden
25-06-2015 13:22
De keuze is begrijpelijk, maar goede communicatie naar je renners en eerlijk heb je toch veel meer aan. Je leest het toch wel vaker bij Lotto S. dat renners geen duidelijk antwoord krijgen (voor hun gevoel) en dan bedoel ik niet alleen naar vdb
25-06-2015 13:27
Het lijkt me toch gek dat zo'n renner dat nu pas te horen krijgt en blijkbaar zijn trainingsprogramma nog aan moet passen. Kan dat niet wat eerder bij een professionele ploeg? Of zouden ze op deze manier hopen dat hij gemotiveerd is om zichzelf te bewijzen van tevoren?
25-06-2015 13:35
Met Greipel in de ploeg is er gewoon geen plaats voor Boeckmans, hij zal dat gewoon moeten accepteren en anders moeten verkassen als hij zichzelf toch zo goed vind
25-06-2015 13:35
In de Tour van 2012 deed Boeckmans anders aardig mee in de massasprints. Zonder die kettingbreuk had hij volgens mij misschien gewonnen.
25-06-2015 13:49
Dalendklimmen zegt het wat lomp, maar een beetje heeft ie wel gelijk.

Boeckmans heeft het heel goed gedaan, maar wel op een ander niveau dan de Tour zometeen. Toch had ie het ook wel verdiend.
25-06-2015 14:18
Het zal bij Lotto BE waarschijnlijk voor het laatste plekje hebben gegaan tussen Boeckman en Debusschere. Allebei elf goede sprinters, maar Debusschure lijkt een betere 'sprintknecht'. Boeckmans zal wel de sprinter in de Vuelta gaan worden, al is Boeckmans toch vooral een kleine koersen sprinter.
25-06-2015 14:19
Het lijkt wel heel vaak te gebeuren bij Lotto dat er gebrekkige communicatie is richting de renners; maar het is natuurlijk wel Belgie, waarbij iedere (teleurgestelde) renner direct een paar journalisten aan de lijn heeft hangen.
Ik had wel verwacht dat Boeckmans mee zou gaan ipv Debusschere, maar het is verdedigbaar om Boeckmans thuis te laten: Boeckmans is vooral (succesvol) als kopman uitgespeeld en niet als helper van Greipel. Hij heeft een goed eerste seizoenshelft gehad; een maandje rust en dan in het najaar weer kopman in Vlaamse eendagskoersen en in Eneco en Polen. Of misschien wel in de Vuelta, paar man mee in dienst (Lighart en Dennis Vanendert bijvoorbeeld). Maar dat had de ploegleiding hem toch gewoon kunnen vertellen. Want het is een belangrijke renner voor de ploeg; ik snap dat je het programma van een renner niet direct met pen kunt intekenen; maar je zou toch al wel een paar koersen met potlood aangegeven hebben voor het najaar.
25-06-2015 15:08
Het gaat lekker de laatste tijd met de Belgen.. eerst dat gedoe met Vd Broek en Monfort in de giro met de ploeg leiding. Toen kregen we bij BMC het gezeik met Gilbert die zich moest bewijzen in Zwitserland, dan heb je nog Greg die misschien maar een halve tour kan gaan rijde en gewoon mee mag.. en dan weer terug bij Lotto Soudal met een Krisje die moeilijk gaat doen.. Hij heeft trouwens niets te zoeken in de tour..
25-06-2015 18:02
Een echte koerskenner, één die niet alleen de Tour, Giro en het WK volgt, weet dat Boeckmans meer kan dan "flutkoersjes" winnen. Acht koersen winnen in één seizoenshelft geeft blijk van een heel grote kunde. Boeckmans is geen Cavendish, maar ik wil wel eens zien wat hij kan op het allerhoogste niveau. "Krisje", "flutkoersjes", bah. De ploeg moet ten alle tijde open kaart spelen in plaats van rond de pot te draaien.
25-06-2015 18:19
@blanco,

Kun je me even helpen en me aanduiden waar "Krisje" eigenlijk moeilijk over doet? Ik vind het niet zo terug in het nieuwsbericht. Als je dan al wat kritiek kunt afleiden dan gaat het eerder over de manier van communiceren (of beter niet-communiceren) van Lotto en zelfs niet over de niet-selectie. Daar kun je hem niet helemaal ongelijk in geven wat ook menig wielerflitser aangeeft.

Overigens vind ik dat hij wel iets te zoeken heeft in de Tour, dat heeft hij in het verleden al bewezen. Maar ik snap dat je met een Greipel en Debusschere in de ploeg keuzes moet maken. Zou wel lachen zijn als "een Krisje" zondag Belgisch Kampioen wordt.
25-06-2015 19:55
Oke even voor de duidelijkheid, ik bedoelde Krisje niet verkeerd. Alleen iedere keer als er iets verkeerd is dan moet dat meteen in de media gegooid worden, en het valt me op dat de Belgen dat de laatste tijd erg veel doen. En meteen maar even zeggen dat ik absoluut niets heb tegen de Belgen, vind ze over het algemeen juist een stuk nuchterder dan wij Nederlanders :-) voor ik dat weer op me brood krijg. Maar nee hij heeft nog nooit laten zien dat hij een grote spurt aan zou kunnen.
25-06-2015 20:03
Denk niet dat Boeckmans zelf naar de journalist is gestapt. Hij zal wel naar een reactie gevraagd zijn naar aanleiding van zijn niet selectie. En dan vind ik dit een behoorlijk nette reactie.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.