dinsdag 2 juli 2024 om 10:25

Boerenzoon Arnaud De Lie in de Barbershop: “Liefst ben ik bij de koeien”

Video Hij is niet superveel bezig met zijn coup, maar dat wil niet zeggen dat Arnaud De Lie er niet graag goed uitziet. De kersvers Belgisch kampioen houdt van witte sokken en bruingebrande armen. “Met style rijd je sowieso snel”, lacht de Waal in de Alpecin Barbershop.

In zijn beste Nederlands legt De Lie uit dat hij aan het begin van de koers toch wel in grote ruiten kijkt om vast te stellen dat hij er gesoigneerd bij rijdt. In de komende Tour de France rijdt hij voor het eerst in zijn Belgische driekleur. “Dat BK was superbelangrijk voor mijn carrière. Maar ook voor mijn vertrouwen voorafgaand aan de Tour. Mijn eerste grote ronde ook nog eens, dat is sjust ongelooflijk voor mij.” 

Toch vindt hij het moeilijk om te bepalen hoe veel kansen hij krijgt. “Ik bekijk het dag per dag. We zullen het wel zien. Ik denk dat een kans of zes, zeven, optimistisch gezien misschien acht, mogelijk is.” Bij Lotto Dstny is hij omringd door Cedric Beullens, Victor Campenaerts, Jarrad Drizners, Sébastien Grignard, Maxim Van Gils, Brent Van Moer en Harm Vanhoucke.

De Stier
Kenmerkend voor De Lie is zijn zegegebaar, waarbij hij vaak met zijn vingers twee hoorns op zijn helm maakt. “Mijn vader is natuurlijk boer, dus mijn bijnaam was al snel gemaakt. In een van mijn eerste mountainbike-wedstrijden, zei de wedstrijdspeaker: ‘Daar gaat De Stier!’, en zo was mijn bijnaam gemaakt. Ik was toen zeven of acht jaar oud, dus de bijnaam draag ik nu al bijna veertien jaar. De eerste keer dat ik het zegegebaar maakte, was in de Ronde van Limburg 2022.”

Vroeger stond in huize De Lie altijd de Tour de France aan in de zomer. Dat de jongeling nu zelf La Grande Boucle mag rijden, is een droom die uitkomt. Maar de jongeling – wiens broer Axel bij de opleidingsploeg van Lotto Dstny rijdt – helpt zijn vader nog wel eens op de boerderij. “Werken is veel gezegd, maar ik help hem inderdaad nog wel een beetje. Alleen als ik tijd heb en dat is zeker niet iedere dag. Dan melk ik de koeien, mijn lievelingswerk.”

Alpecin x WielerFlits

Iedere dag tijdens de Tour de France publiceren we in samenwerking met Alpecin een openhartig gesprek vanuit de kappersstoel. In deze serie nemen (oud-)wielrenners plaats in de mobiele barbershop van Alpecin Grey Attack om te praten over hun leven op en naast de fiets, en natuurlijk over de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.