vrijdag 26 juli 2024 om 12:05

Bondscoach Koos Moerenhout: “Daan Hoole moet de beste tijdrit van zijn leven rijden”

Video Wat kan Daan Hoole zaterdag doen in de individuele tijdrit op de Olympische Spelen in Parijs? Hoole zelf heeft een ambitie uitgetekend om top-12 te rijden, bondscoach Koos Moerenhout kijkt minder naar een specifiek resultaat, maar wil vooral dat Hoole het beste uit zichzelf haalt. Dat vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

Ten opzichte van de vorige Olympische Spelen, is de planning van de tijdrit veranderd. Maar dat maakt Moerenhout weinig uit. “Vorig jaar met het WK hadden we eerst de wegrit en dan de tijdrit daarna, dat voelde voor mij heel vreemd. Zeker omdat je begon met het hoogtepunt met Mathieu van der Poel. Daarna ging iedereen naar huis en bleef je alleen met de tijdrijders over. Nu is dat wel anders. Je bouwt op naar de tijdrit, zonder dat je een echte opbouw hebt. We hebben nu alleen maar Daan Hoole hier, later komen Mathieu en Dylan daarbij.”

Voor Hoole zijn er wel wat verwachtingen. “We hebben het doel iets ruimer gezet, op de top-12. Zonder dat je daar keiharde afspraken op moet maken. Hij moet vooral het beste uit zichzelf halen. De beste tijdrit van zijn leven rijden. Hij is een goede tijdrijder, hij is ook al Nederlands kampioen geworden dit jaar, en gedurende de jeugdcategorieën tot en met de profs ook een vaste waarde.”

Het is voor Moerenhout natuurlijk wel een verschil in beleving met de Olympische Spelen in Tokio, toen hij met Tom Dumoulin het zilver kon grijpen “In Tokio wist je met Dumoulin van tevoren dat hij een specialist is die voor medailles meerijdt. Die favorietenrol hebben we met Daan natuurlijk niet. Maar het is wel absoluut een mooie uitdaging voor hem ook weer, en voor ons om hem zo goed mogelijk bij te staan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.