Bondscoach Sven Vanthourenhout: “Nog nooit zo blij geweest met een tweede plaats”
foto: Cor Vos
zaterdag 24 juli 2021 om 13:04

Bondscoach Sven Vanthourenhout: “Nog nooit zo blij geweest met een tweede plaats”

De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout is erg blij met de zilveren medaille die Wout van Aert veroverde in de olympische wegwedstrijd. “Tweede worden is altijd een beetje zuur, maar zilver winnen op de Spelen is fantastisch. Voor mij is dit zilver met een gouden randje”, vertelt hij aan Sporza.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Vooraf startte België met twee kopmannen, maar na een eerdere aanval moest Remco Evenepoel op de Mikuni Pass al vroeg afhaken. Van Aert was ijzersterk, maar kreeg alle druk op zijn schouders. Hij sprintte uiteindelijk naar zilver, achter de solerende Richard Carapaz. “Ik ben nog nooit zo blij geweest met een tweede plaats”, reageert Vanthourenhout. “Wout was bij de beste mannen in koers, samen met Pogačar en Carapaz. Maar Carapaz maakte het fantastisch af.”

‘Blij dat Wout en Pogačar een medaille pakken’
“Boven op de Mikuni Pass zijn ze nog met net iets te veel volk”, blikt de bondscoach terug. “Je weet dat er demarrages gaan komen en dat Wout elke ontsnapping of aanval zal moeten counteren. Het was hopen dat hij dat laatste klimmetje nog zou overleven, maar het mocht niet zijn. Ik ben blij dat Wout en Pogačar een medaille pakken. België en Slovenië waren de enige twee landen die de koers gecontroleerd hebben en hun verantwoordelijk genomen hebben”, vindt hij.

Over de tactiek van de Belgische ploeg heeft Vanthourenhout weinig slechts te zeggen. “We hebben dit scenario gisteren tot in de puntjes besproken”, geeft hij aan. Dat Van Aert in de finale alleen zat, vindt hij niet zo raar. “In het beste geval zou Van Avermaet nog mee geweest zijn tot aan de voet van de Mikuni Pass. Nu moest Benoot iets vroeger rijden dan we hadden besproken, maar het eindresultaat zou hetzelfde geweest zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.