‘Bondscoach Sven Vanthourenhout wil niet kiezen: liefst vier sprinters mee naar EK’
Zijn Merlier en Philipsen ploeggenoten op het komende EK? - foto: Cor Vos
maandag 26 augustus 2024 om 18:51

‘Bondscoach Sven Vanthourenhout wil niet kiezen: liefst vier sprinters mee naar EK’

Bondscoach Sven Vanthourenhout leek voor een haast onmogelijke keuze te staan voor het EK wielrennen. De bondscoach beschikt over twee van de beste sprinters van de wereld, maar liet doorschemeren dat hij er slechts één mee wil nemen. Volgens Het Laatste Nieuws komt hij daar nu op terug: Vanthourenhout zou maar liefst vier topsprinters meenemen naar het EK in en rond Hasselt.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De Europese kampioenschappen zullen dit jaar van 11 tot en met 15 september plaatsvinden op Belgische bodem. In de regio rond Hasselt en Heusden-Zolder wordt in diverse leeftijdscategorieën gestreden om de wit-blauwe sterrentruien. De wedstrijd bij de elitemannen zou – ondanks de nodige kasseistroken en hellingen – weleens kunnen uitdraaien in een massasprint.

Met Jasper Philipsen, Tim Merlier, Jordi Meeus en Wout van Aert als mogelijke sprintopties, hoeven de Belgen geen schrik te hebben voor een eventuele sprint. Een luxesituatie dus voor Sven Vanthourenhout, maar de bondscoach zit wellicht ook wel in een lastig parket, met zoveel potentiële kopmannen en misschien wel botsende sprintego’s.

Vier potentiële afmakers, maar verschillende rollen
Vanthourenhout stond aanvankelijk voor een zeer lastige keuze. De bondscoach beschikt met Philipsen en Merlier over twee van de beste sprinters van het moment, maar gaf eerder aan dat hij er slechts één mee wil nemen. Vanthourenhout zou echter van gedachten zijn veranderd, want volgens informatie van HLN trekt hij met liefst vier snelle mannen naar het EK in eigen land.

Merlier en Philipsen lijken als EK-kopmannen aan te treden. Ook Jordi Meeus mag zich opmaken voor een deelname aan het Europees kampioenschap, maar krijgt een rol als lead-out. De vierde snelle man is Wout van Aert. De huidige vice-Europese kampioen zal echter niet wachten op de sprint: aan hem de taak om de koers onderweg zo hard mogelijk te maken, met name in de heuvelzone.

Op de definitieve selectie van de Belgen is het niet lang wachten: bondscoach Vanthourenhout geeft morgenmiddag zijn achtkoppige selectie vrij voor het EK in Limburg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.