Bondscoach weet de manier voor Lotte Kopecky om goud te pakken: “Afgeraken van Wiebes”
Foto: Cor Vos
donderdag 1 augustus 2024 om 08:42

Bondscoach weet de manier voor Lotte Kopecky om goud te pakken: “Afgeraken van Wiebes”

Lotte Kopecky aast komende zondag op het olympisch goud in de wegrit voor vrouwen op de Olympische Spelen. Alleen speelt een valpartij tijdens de olympische tijdrit van vorige week haar nog een beetje parten, maar het vertrouwen bij bondscoach Ludwig Willems is groot, zo laat hij in de Vlaamse media optekenen.

Kopecky schoof tijdens een bocht onderuit in de tijdrit. Daaraan houdt ze volgens de bondscoach enkel schaafwonden over. “Ze is ook een beetje stijf. Een kleine plek op haar bil werd geraakt en de knie ligt een beetje open. Voor de rest valt het mee.” Wel zou Kopecky voor honderd procent fit zijn verklaar voor de wegrit.

“Daar vindt ze parcours dat haar, vooral in de finale, op het lijf is geschreven”, vindt Willems bij Het Laatste Nieuws. ‘Maar zo zijn er uiteraard nog. Lotte heeft nood aan een zeer selectieve koers, die vroeg hard wordt gemaakt en de vermoeidheid in het peloton doet sluipen voor we opnieuw Parijs bereiken. Hopelijk vinden we een aantal bondgenoten in die tactiek. We moeten in eerste instantie wel afgeraken van de snelle en sterke Lorena Wiebes. Slagen we daarin, dan kan er heel veel.”

Julie Van de Velde, Margot Vanpachtenbeke en Justine Ghekiere zijn de drie dames die Kopecky moeten steunen. “Lotte is een wat teruggetrokken persoonlijkheid, iemand die perfect alleen kan zijn. Maar de komst van de andere meisjes, met wie het supergoed klikt, zal toch voor een welkome afleiding zorgen”, zegt Willems, die Kopecky woensdag en donderdag op pad stuurt voor een verkenning van het parcours.

“We kregen even het gezelschap van Elisa Longo Borghini en Alberto Bettiol. Het is een mooie ronde, die lastig genoeg is om de spurters af te matten zodat die minder fris aan het plaatselijk circuit beginnen, of om ze al kwijt te raken. Lotte, Justine, Julie en Margot voelen zich goed. Lotte is blij dat ze eens met andere mensen kan praten, want met ook de piste erbij zal ze hier uiteindelijk bijna drie weken verblijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.