Bonneu ontroostbaar na zege voor overleden grootvader: “Ik reed niet alleen vandaag”
dinsdag 6 augustus 2024 om 18:39

Bonneu ontroostbaar na zege voor overleden grootvader: “Ik reed niet alleen vandaag”

Minutenlang was Kamiel Bonneu in tranen na afloop van de koninginnenrit in de Arctic Race of Norway. Zijn eigen overwinning maakte veel emoties bij Bonneu los, maar vooral omwille van het slechte nieuws dat hij daags voordien gekregen had.

“Gisteren heb ik te horen gekregen dat mijn grootvader is gestorven”, gaf Bonneu later aan in het flashinterview. “Hij was eigenlijk de reden dat ik met wielrennen was begonnen. Het was geen mogelijkheid voor mij om naar huis te gaan, ik wilde alles geven vandaag. Ik wist dat ik in een goede vorm was, dat ik een kleine kans op ritwinst had. Maar alles moest dan wel in zijn plooi vallen. Ik reed niet alleen vandaag. Ik heb mijn beide grootvaders verloren in drie maanden, ik hoop dat ze samen hebben gekeken.”

Bonneu koos ook het juiste moment, door te reageren op een aanval van Davide De Pretto te reageren. “Ik had naar het parcours gekeken en wist dat de eerste twee kilometers van de klim de zwaarste waren. Voor mij was het beter om daar al volle gas te gaan, omdat ik in de sprint geen kans had. Ik zag dat niemand op hem reageerde, ik had nog iets over en wilde de sprong maken om de wedstrijd hard te maken. Daarna was het volle gas tot de finish. Ik accelereerde een beetje toen ik zag dat hij op de limiet zat en dat was genoeg.”

In het voorlopige klassement staat Bonneu nu op één seconde van Magnus Cort, de nieuwe leider. “Morgen ga ik weer alles geven. Ik ga hem niet kloppen in een bonussprint dus zal op de finish moeten. Een klim zoals die ligt hem beter, maar ik ga alles geven en ben al blij met de overwinning.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.