Boonen wijzigt mogelijk programma
foto: Marcel Koch
dinsdag 28 februari 2017 om 16:46

Boonen wijzigt mogelijk programma

Tom Boonen is nog altijd niet hersteld van zijn maag- en darmklachten. Daardoor moest hij zondag passen in Kuurne-Brussel-Kuurne. Omdat hij door een val ook vroegtijdig afstapte in Omloop Het Nieuwsblad, voegt de renner van Quick-Step Floors misschien nog koersen toe aan zijn programma. Dat vertelt Patrick Lefevere aan Het Nieuwsblad.

Geen Le Samyn
“Tom is nog steeds niet de oude”, zegt Lefevere. “Het heeft dan ook nog geen en­kele zin om nu al zijn programma van de komende weken aan te passen. Eerst moet hij helemaal herstellen. Pas nadien kunnen we een beslissing nemen. Le Samyn (woensdag, red.) rijdt hij zeker niet. Dwars door West-Vlaanderen is wel nog een optie, maar dat bekijken we later deze week.”

Boonens programma gaat normaliter via Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo naar de E3 Harelbeke. Hij was voornemens om deze week een trainingsblok af te werken, maar deze gaat hij nu missen. WorldTour-wedstrijd Dwars Door Vlaanderen volgt daardoor mogelijk na La Primavera. De wereldkampioen van 2005 stopt na Parijs-Roubaix.

RIDE Magazine
22 Reacties
28-02-2017 16:51
Als ie nog een weekje aan zijn carriere vastplakt, kan ie zomaar de AGR aan zijn palmares toevoegen. Temeer na de recente parcourswijziging.
28-02-2017 16:58
edit redactie: geen onzin svp
28-02-2017 17:03
Hopen voor Boonen en zijn fans dat er nog iets terecht komt van zijn klassieke afscheidscampagne qua uitslagen. Begin is niet al te positief.
28-02-2017 17:11
Altijd dat gezeik op Boonen! Give him a break! Blijft een groot renner met een groot palmares maar wel de laatste jaren met de nodige downs. Ik hoop voor hem op nog één uitschieter in de komende weken.
28-02-2017 17:17
Stront aan de knikker, tornado Tom moet programma omgooien xd
28-02-2017 17:18
Haha klassiek forumpje allemaal lekker onwetend zeiken op Tom!

Minstens 10 Belgen beter? Je ziet ze vliegen zeker.. vorig jaar was Van Avermaet natuurlijk absoluut de beste, en dat is ie nog steeds. Maar noem mij er eens nog maar eens 2 die echt beter zijn dan Boonen, vorig jaar nog 1 vd sterkste renners op het WK en dit jaar voor deze pech ook ijzersterk begonnen.
28-02-2017 17:20
@Matisz, al jaren hetzelfde liedje met hem, veel duiten opstrijken omdat hij publicitair interessant is voor Belgie. Een uitschieter verwacht ik niet meer van hem, temeer omdat er ene "Petertje" rondrijd.
28-02-2017 17:38
@LL Stuyven, Naesen, Vanmarcke? En dan zit er nog best een hoop aan te komen.
28-02-2017 18:01
@Dekker Ja, maar die moeten het allemaal nog bewijzen dat ze beter zijn dan Boonen. Zelfs Van Marcke heeft lang geen erelijst als Boonen. En ... ik ben geen fan van Boonen.
28-02-2017 18:05
Ik heb het dan niet over een erelijst. Als ik inschat welke belgen op dit moment beter/constanter presteren, dan die 3. Boonen is over de laatste 10(15?) jaar onbetwist te beste geweest.
28-02-2017 18:07
@LL, je hebt gelijk dat Boonen in goede vorm steekt. WK was top en is dit jaar goed begonnen. Boonen zal dit jaar zeker meedoen voor de top 5 plekken in de Klasssiekers. Ik zie hem alleen winnen in Parijs Roubaix. Heren als Stuyven, Naesen en Benoot doen niet veel meer voor Boonen onder. Enige nadeel van Benoot is dat hij niet zo goed is in sprinten.
28-02-2017 18:08
@fransthys: de commentaar is niet op Boonen zijn erelijst, maar om hoe goed hij momenteel is. Elke scheet die Boonen laat is dezer dagen nieuws, zelfs als er geen nieuws is, zoals dit bericht dat er mogelijks iets wijzigt aan zijn programma door misschien een koers extra op te nemen.
28-02-2017 18:19
@koersmaniak
klopt, maar Boonen zelf staat niet te springen om die aandacht hoor, dat heeft de media zelf zo beslist!!!
28-02-2017 18:41
Van mij hoeft trouwens Boonen ook helemaal niet te stoppen hoor. Die is op het vlakke nog zo sterk dat ie makkelijk bij de top10 van de wereld hoort. Wie kan er harder stoempen? verder dan Vanmarcke, Sagan en misschien van Avermeat kom ik niet. Op een parcours als RVV komt hij dezer dagen wel tekort maar een koers als PR of een willekeurige waaierkoers is het op dit moment nog steeds een klasbak.
28-02-2017 19:16
Ik vind al die aandacht voor Boonen zwaar overdreven. Hij heeft slechts 1 worldtour wedstrijd gewonnen (een ritje in de Eneco-tour, godbetert) sinds Parijs-Roubaix , 8 april 2012 (tweeduizendentwaalf, jawel, bijna 5 jaar geleden.) Boonen is ontegensprekelijk de grootste die de dag van vandaag nog in het peloton rondrijdt, maar zijn glorietijd ligt ver achter hem. Mensen zeggen al dat hij in vorm is na een ritje in Argentinië, waar op 1 rit na alles werd gewonnen door zijn ploeg. Zijn sprinttrein won zelf massasprinten. Op het WK vorig jaar ben ik mijn laatste restjes respect voor (de huidige) Boonen verloren. Als hij denkt een sprint te winnen tegen Sagan, Cav, Viviani, Kristoff,... dan is hij gewoon dom. Hij liet iedereen voor hem werken, tegen beter weten in. Met zoveel ervaring had hij gewoon moeten zeggen 'Stuyven, Naesen, rij samen weg!' maar daar heeft hij niks aan. Ik gun hem een mooie einde, maar ik zou er als ik hem was niet te veel op rekenen.
28-02-2017 20:42
Er liggen al zoveel kersen op zijn taart, maar toch wil hij er nog een kassei bovenop...en ze zullen van goeden huizen moeten zijn om hem dat beletten...of het noodlot moest hem tot op zijn laatste dag als renner blijven kwellen. Ps : Hayman brak vorig jaar zijn elleboog, zes weken voor Roubaix, dan zou ik me dus geen zorgen maken om wat "speculaas van 't vat" in deze periode.
28-02-2017 21:00
@flashke, op het risico af dat je zo iemand bent die geen antwoord waard is omdat hij niet naar rede wil luisteren... Toch een antwoord : hij behaalde brons op het WK, hij werd tweede in Roubaix na een sprint die hij nooit had mogen verliezen, het gaat hier helemaal niet over wat jij stelt: "heeft slechts 1 worldtour wedstrijd gewonnen (een ritje in de Eneco-tour, godbetert) sinds Parijs-Roubaix , 8 april 2012 (tweeduizendentwaalf, jawel, bijna 5 jaar geleden.) "
Het gaat in die aandacht voor Boonen uiteraard over wat hij betekend heeft voor het wielrennen en meer specifiek voor de kasseiklassiekers. Nu moet je eens proberen uit te leggen hoe je dat kan overdrijven?? Dat er momenteel anderen beter zijn dan hem, hoogstwaarschijnlijk wel, maar dat zullen we ook zeggen over de ronderenners als Contador stopt en over de heuvelklassiekers als Valverde stopt. Wat is jouw punt nu in godsnaam?? Maar goed, ik nam het risico om een antwoord te formuleren op een punt dat mss geen antwoord waard was, toch : graag gedaan!!
28-02-2017 22:19
@miguelon : crème van een antwoord
28-02-2017 22:56
Als hij echt Roubaix wil winnen, moet hij achtereenvolgens DdV, E3, G-W en de Panne rijden. De Ronde en de Scheldeprijs overslaan.
01-03-2017 02:07
@miguelon
3es op het WK nadat hij quasi de enige was met een voltallige ploeg in dienst, iedereen in dienst van Tom, zonder Duitsers, Gaviria, of Franse topspurters. Een tweede plaats in Roubaix is heel mooi, ontegensprekelijk, maar dat gebeurde enkel omdat een half peloton (met Sagan, Cancellara, Kristoff, Stybar etc. ) achterop zat door een val (en GVA niet eens aan de start stond). Als je dan nog met een sterke ploeg rond je zit, is het geen wonder. Ed Bo Hagen was een voorjaar quasi onzichtbaar, dus leken Vanmarcke en Stannard zijn enige tegenstanders. Als je de koers zag, zag je ook dat Boonen op het eind op 'zijn' steentjes simpelweg moest passen op Vanmarcke, geen schande, en meerdere malen lengtes moest laten op de andere 2. Om je dan nog in een spurt met vier te laten insluiten... Ik zie op geen enkele manier in hoe Boonen het dit jaar wel zou lukken. Grote concurrenten zullen er wel bij blijven, normaal gezien, en Degenkolb, Kristoff en Sagan vloeren hem in elk mogelijke spurt. Veel succes Tom, je carriere is een sprookje van het allergrootste kaliber geweest (privéschandalen niet meegerekend), je bent de grootste renner van je generatie, maar een uit een lege fles wijn kun je geen glaasje meer halen.
01-03-2017 09:55
@flashke, Je bent echt lachwekkend. Boonen in Roubaix is nog altijd dé topfavoriet.
Buiten Vanmacke rijdt er niemand beter over de kasseien van Roubaix. Nee ook Sagan en Van Avermaet niet.
01-03-2017 14:36
@lt86
niemand in het huidige peloton kan sneller over kasseien rijden dan Tom dat ooit gedaan heeft. Die tijden zijn jammergenoeg voorbij, wetten van de natuur gelden ook voor hem. In het huidige peloton wordt het gewoon heel erg moeilijk voor Tom, dat is mijn mening. Jammer dat je die lachwekkend vindt, maar ik vrees dat het hem niet zal lukken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.