BORA-hansgrohe maakt indruk in Dauphiné: “Ze stijgen allemaal boven zichzelf uit”
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2024 om 13:07

BORA-hansgrohe maakt indruk in Dauphiné: “Ze stijgen allemaal boven zichzelf uit”

Dat Primoz Roglic na zeven etappes aan de leiding staat in het Critérium du Dauphiné, is niet zo verwonderlijk. Opvallend is misschien wel hoe zijn ploeg BORA-hansgrohe de wedstrijd nu al enkele dagen domineert. Dat ziet ook Rolf Aldag, hoofd van de technische staf.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik zie dat iedereen in deze selectie meegroeit met de leider”, laat Aldag weten in gesprek met Het Nieuwsblad. “Neem nu Marco Haller. Dit kon hij vroeger niet. Hij overleefde nu (in de zevende rit naar Samoëns 1600, red.) een super snelle start, ging over de Col de Saisies heen en stormde naar de Col de la Ramaz.”

Nico Denz, Matteo Sobrero, noem ze allemaal maar op, ze stijgen allemaal boven zichzelf uit”, aldus Aldag. “En dan heb je Primoz die het werk afmaakt. Hij hoeft niet dé beste klimmer te zijn, hij heeft nog altijd zijn explosiviteit waarmee hij kan scoren. Kijk eens naar zijn palmares, hij is altijd goed voor overwinningen.”

Automatismen 
De misschien wel belangrijkste schakel voor Roglic is Aleksandr Vlasov. De Russische klimmer bleek de voorbije twee bergritten als laatste man een rots in de branding voor de Sloveen. BORA-hansgrohe koos er bewust voor om Vlasov te laten starten in de Dauphiné, in plaats van de Ronde van Zwitserland.

Vlasov en Roglic blijkt een zeer succesvol duo – foto: Cor Vos

“Gezien het deelnemersveld van de Ronde van Zwitserland hadden we een zeer grote kans om daar de eindwinst te grijpen. Maar toch besloten we samen dat hij hier zou starten. Dat is jammer voor Sasha en misschien niet slim in het moderne wielrennen waarin het om UCI-punten draait, maar het is belangrijker om hier het vertrouwen van de kopman te hebben”, is Aldag van mening

“Er was niet alleen het beperkte programma van Primoz Roglic naar de Tour toe, maar ze reden ook zeer weinig met elkaar. Het drie weken durende trainingskamp op Sierra Nevada was niet alleen een hoogtestage, maar qua teambuilding was dit ook meegenomen. Het was ook echt nodig om de Dauphiné samen te rijden. Al was het maar om de automatismen erin te slijpen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.